Παράταση με το «καλημέρα» για τη ρύθμιση των 100 δόσεων – Οι νέες προθεσμίες

Πριν καν ανοίξει η ηλεκτρονική εφαρμογή για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς την εφορία σε έως και 100 δόσεις, το υπουργείο Οικονομικών «εξοπλίζει» την αρμόδια αναπληρώτρια υπουργό Νάντια Βαλαβάνη με τη δυνατότητα να δώσει παράταση ακόμη και για έναν μήνα στη διαδικασία. Έτσι, η διαδικασία της προκαταβολής……κατά την οποία οι οφειλέτες μπορούν να πληρώσουν ότι θέλουν και να διαγράψουν ισόποσες προσαυξήσεις, μπορεί να «τρέξει» όχι μόνο μέχρι τις 27 Απριλίου όπως προέβλεπε αρχικά ο νόμος αλλά μέχρι και τις 27 Μαϊου. Απαραίτητη προϋπόθεση βέβαια είναι να εκδοθεί η σχετική υπουργική απόφαση κάτι βέβαια που είναι το «εύκολο» από τη στιγμή που θα ψηφιστεί η σχετική τροπολογία.

Από την άλλη, για τη ρύθμιση των 100 δόσεων, ούτως ή άλλως ο νόμος έδινε τη δυνατότητα παράταση για επίσης έναν μήνα που σημαίνει ότι η διαδικασία θα μπορεί να διαρκέσει όχι μέχρι τις 26 Μαϊου αλλά μέχρι και τις 26 Ιουνίου. Η παράταση ανακοινώθηκε καθώς το σύστημα για την ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων στην καλύτερη περίπτωση θα ανοίξει την Παρασκευή και χωρίς την παράταση, η διαδικασία θα έτρεχε μόλις για πέντε εργάσιμες ημέρες δηλαδή μέχρι και την επόμενη Παρασκευή.

Έτσι, αν κυκλοφορήσουν οι σχετικές υπουργικές αποφάσεις, οι νέες προθεσμίες θα έχουν ως εξής:

1. Προθεσμία έως τις 27 Μαίου για τη διαδικασία του «ότι πληρώνω άλλα τόσα γλιτώνω» από προσαυξήσεις και

2. Προθεσμία έως τις 26 Ιουνίου για τη διαδικασία ένταξης στις 100 δόσεις

 

Ολόκληρο το κείμενο της τροπολογίας που κατατέθηκε στη Βουλή και με την οποία εξασφαλίζεται και νομικά η δυνατότητα παράτασης έχει ως εξής: Στο τέλος του άρθρου 15 του ν. 4321/2015 (Α’ 32) προστίθενται νέα εδάφια: Με απόφαση του υπουργού Οικονομικών που εκδίδεται εντός μηνός από τη λήξη της ανωτέρω προθεσμίας, δύναται να παρατείνεται για χρονικό διάστημα μέχρι έναν μήνα η καταληκτική ημερομηνία εφάπαξ εξόφληση μέρους της βασικής οφειλής με τους όρους και τις προϋποθέσεις της παραγράφου 1 του παρόντος άρθρου. Η διάταξη του προηγούμενου εδαφίου ισχύει από 22.03.2015». Η τροπολογία κατατέθηκε στο νομοσχέδιο για τις «ρυθμίσεις δημόσιου Ραδιοτηλεοπτικού Φορέα, Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση Ανώνυμη Εταιρεία και τροποποίηση του άρθρου 48 του ν. 2190/1920»

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 16,Απρίλιος, 2015, 10:55 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr