Παρέμβαση του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ για τα δημόσια κτίρια. Ζητούν άμεσα Περιφέρεια και Δήμος Καστοριάς στην ουσία να σοβαρευτούν…..

»Οι πολίτες δεν ενδιαφέρονται για μικροπολιτικές κόντρες. Αυτό που τους ενδιαφέρει είναι να μειώνονται τα διάφορα έξοδα των φορέων, όχι σε βάρος των εργαζόμενων (μειώσεις μισθών, απολύσεις), αλλά με σωστή διαχείριση »


Δ.Τ – Περί Ακινήτων Δημόσιων Φορέων –

Η νέα Ελληνική Κυβέρνηση, που προέκυψε από τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, δίνει συνεχώς μάχες για την οικονομική ανάταξη της χώρας, για προάσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και για την στήριξη ιδιαίτερα των οικονομικά ευάλωτων πολιτών. Μάχες, τόσο στο εσωτερικό, απέναντι σε οικονομικά και δημοσιογραφικά κατεστημένα, όσο και στο εξωτερικό, απέναντι σε νεοφιλελεύθερες πολιτικές που εκφράζονται στην ΕΕ και στην Ευρωζώνη. Μάχες, που έχουν τη στήριξη της μεγάλης πλειοψηφίας του ελληνικού λαού, ο οποίος για πρώτη φορά βλέπει μια κυβέρνηση που δεν υποκύπτει σε πιέσεις, που προσέρχεται στις διαπραγματεύσεις με κόκκινες γραμμές. Ταυτόχρονα προσπαθεί να καλύψει όλες τις χρηματοοικονομικές ανάγκες της κοινωνίας (μισθούς, συντάξεις), μέσα από έλεγχο και σωστή διαχείριση των οικονομικών.

Μέσα στο πλαίσιο αυτό, παρακολουθούμε με ανησυχία, ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα, ένα γαϊτανάκι δηλώσεων της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και του Δήμου Καστοριάς, όσον αφορά τη στέγαση των διαφόρων Υπηρεσιών σε ιδιωτικά ενοικιαζόμενα ακίνητα. Από τη πλευρά μας καλούμε να δηλώσουν (τόσο οι δύο προαναφερθέντες φορείς, όσο και οι άλλοι δύο Δήμοι):

  1. Αν γνωρίζουν τα ακίνητα που είναι στην ιδιοκτησία τους (κτίρια, οικόπεδα, αγροτεμάχια).

  2. Σε ποια κατάσταση είναι τα ακίνητα αυτά (σε χρήση, διεκδικούμενα, εγκαταλελειμμένα, υπό κατάρρευση, ενοικιαζόμενα).

  3. Εάν αποφέρουν οποιοδήποτε έσοδο στο φορέα τους.

  4. Τι κόστος συντήρησης – διαφύλαξης έχουν.

  5. Ποια ακίνητα ιδιωτών μισθώνονται για στέγαση υπηρεσιών, ποιες Υπηρεσίες στεγάζουν, τι επιφάνειες έχουν και ποια είναι τα ποσά μίσθωσης.

Οι πολίτες δεν ενδιαφέρονται για μικροπολιτικές κόντρες. Αυτό που τους ενδιαφέρει είναι να μειώνονται τα διάφορα έξοδα των φορέων, όχι σε βάρος των εργαζόμενων (μειώσεις μισθών, απολύσεις), αλλά με σωστή διαχείριση.

Με βάση τα παραπάνω, ως ΣΥΡΙΖΑ Καστοριάς, θέτουμε τα παρακάτω ερωτήματα:

  • Προβλέπεται η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, ο Δήμος Καστοριάς, ο Δήμος Άργους Ορεστικού και ο Δήμος Νεστορίου, να προχωρήσουν σε ουσιαστικό διάλογο – σύσκεψη, καλώντας και κυβερνητικούς εκπροσώπους (δεδομένου ότι υπάρχουν και κεντρικές υπηρεσίες στην ΠΕ Καστοριάς);

  • Έχουν διάθεση να προχωρήσουν σε ορθή διαχείριση των ακινήτων τους (αξιοποίηση, συντήρηση, επανάχρηση, παραχώρηση χρήσης από τον ένα φορέα στον άλλο), ώστε να γίνει εξοικονόμηση πόρων προς όφελος των πολιτών;

Από πλευράς μας, θα παρακολουθούμε τις κινήσεις τους και θα υπερασπιζόμαστε το κοινωνικό συμφέρον. Αναμένουμε την απάντησή σας

Καστοριά, 14/4/2015

Νομαρχιακή Επιτροπή

ΣΥΡΙΖΑ Καστοριάς

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 16,Απρίλιος, 2015, 2:01 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Δ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr