Χαμηλότερα τέλη κυκλοφορίας για τα ΙΧ αυτοκίνητα

Σχέδιο για την καταβολή μειωμένων τελών κυκλοφορίας από ιδιοκτήτες ΙΧ μελετά το υπουργείο Οικονομικών. Σύμφωνα με πληροφορίες το υπουργείο στην προσπάθειά του να βρει έσοδα σχεδιάζει να δείξει τη μέγιστη δυνατή ευελιξία στο θέμα της επανάκτησης των πινακίδων από τους ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων που τις κατέθεσαν στην εφορία λόγω οικονομικής αδυναμίας.

Βλέποντας πως στα χρόνια της κρίσης παρά την αύξηση των τελών κυκλοφορίας, το Δημόσιο έχασε πάνω από 750 εκατομμύρια ευρώ (σ.σ.παρότι η λογική της πολιτικής που λέει αυξάνω τους φόρους θα εισπράξω περισσότερα αποδείχθηκε λανθασμένη σε όλους τους φόρους, οι Θεσμοί ζητούν πάλι αύξηση φόρων), το υπουργείο επιθυμεί να προωθήσει μία ευέλικτη αντιμετώπιση του θέματος.

Υπάρχουν ουσιαστικά δύο εκδοχές. Η πρώτη είναι να μπορεί ο κάθε ιδιοκτήτης να παίρνει τις πινακίδες και να πληρώνει τέλη κυκλοφορίας ανάλογα με το χρόνο που απομένει ως τις 31 Δεκεμβρίου. Αν για παράδειγμα απομένουν έξι μήνες να πληρώνει τα μισά τέλη κυκλοφορίας, αν 4 μήνες να πληρώνει το ένα τρίτο.

Η δεύτερη σκέψη είναι να μπορεί ο κάθε ιδιοκτήτες να παίρνει τις πινακίδες για όσο διάστημα τις έχει ανάγκη και να πληρώνει το ανάλογο ποσό.

Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να πληρώνει για ένα μήνα να τις ξανακαταθέτει στο τέλος του μήνα και να τις παίρνει πάλι πληρώνοντας με το χρόνο.

Όμως, η δεύτερη εκδοχή κρίνεται πως είναι πολύ περίπλοκη και ενδεχομένως να υπάρξουν δυσκολίες στην εφαρμογή της.

Με το σύστημα αυτό το υπουργείο υπολογίζει πως θα βάλει στο ταμείο δεκάδες εκατομμύρια ευρώ και την ίδια ώρα θα διευκολυνθούν οι πολίτες για τη χρήση των αυτοκινήτων τους που τώρα είναι ακινητοποιημένα.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 24,Απρίλιος, 2015, 11:39 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, video, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr