Στη σκιά απίστευτων επεισοδίων και… εκλογών πέρασε η ΠΝΠ για τα αποθεματικά

Σκηνικό ακραίας πόλωσης στη Βουλή.

Επιπέδου γηπέδου οι διάλογοι που ακούστηκαν στην ολομέλεια – Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έφτασαν στο σημείο να κινηθούν απειλητικά κατά του Α. Λοβέρδου – Διαβάστε τους διαλόγους που προκαλούν ντροπή – Υπαινιγμοί από Φίλη και Βούτση για προσφυγή στις κάλπες

Σκηνικό ακραίας πόλωσης με βαρύτατες καταγγελίες και σενάρια πρόωρων εκλογών από την κυβέρνηση ακόμα και επι της επιδιωκόμενης συμφωνίας με τους εταίρους στήθηκαν  κατά την χθεσινή επεισοδιακή συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής όπου συζητήθηκε και ψηφίστηκε (156 «υπέρ» από ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ και 104 «κατά» από την αντιπολίτευση), η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για την διαχείριση των ταμειακών διαθέσιμων ΟΤΑ και άλλων 1.500 δημόσιων φορέων. Την «σπίθα» που πυροδότησε πρωτοφανείς καταστάσεις έριξε ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης ο οποίος με παρέμβασή του κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι υπερασπίζεται τις απαιτήσεις των δανειστών εις βάρος τις προσπάθειας που καταβάλει η ελληνική κυβέρνηση.

«Οι κλασικές παραδοσιακές δυνάμεις αλλά και οι νεομνημονιακές, αντι να κρυβόσαστε στις όποιες διαδικαστικές συζητήσεις να πείτε ότι η χώρα πρέπει να φύγει από  αυτή την κρίσιμη φράση αποδεχόμενη τις βασικές γραμμές που θέλουν να αποδεχθούμε οι δανειστές» ειπε για να συνεχίζει «Οι ομιλίες σας είναι για να δίνουν όπλα στους δανειστές, εταίρους και όσους θέλουν να οδηγήσουν τη χώρα σε ασφυξία». Ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος από τα βουλευτικά έδρανα διαμαρτυρήθηκε έντονα με αποτέλεσμα  ομάδα βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ να σηκωθούν όρθιοι και με άγριες διαθέσεις να κατευθυνθούν προς το μέρος του προκειμένου να του ζητήσουν εξηγήσεις. Σύμφωνα με καταγγελία του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, την ώρα της έντασης βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ φώναξαν: «Αντε γαμ… γελοίοι».

Μετά την σχεδόν δεκαπεντάλεπτη αναταραχή ο κ. Βούτσης ξαναπήρε τον λόγο επαναλαμβάνοντας ότι η αντιπολίτευση στηρίζει τα επιχειρήματα των δανειστών και πρόσθεσε «αν θεωρείτε ότι έχετε μια ασυλία επειδή κρέμεστε σε μειοψηφία του λαού αλλά μέσων της διαπλοκής είστε γελασμένοι». Ο υπουργός μάλιστα θεώρησε ότι έχει κλείσει το μικρόφωνό του και γυρνώντας προς τον κ. Παναγιώτη Λαφαζάνη που καθόταν δίπλα του είπε: «ξέρω να χτυπάω εγώ ρε μαλ..κα»! Το φαινόμενο του ανοικτού μικροφώνου «χτύπησε» και τον προεδρεύοντα Αλέξη Μητρόπουλο που ακούστηκε να λέει «γα..ω το κέρατό μου».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποστήριξε ότι η κυβέρνηση ετοιμάζει «σκηνικό ρήξης. Αν ετοιμάζεστε να πηδήξετε από το αεροπλάνο εμείς δεν θα γίνουμε αλεξίπτωτο». Κάλεσε δε τον υπουργό να ανακαλέσει σε διαφορετική περίπτωση το κόμμα του θα αποχωρήσει από την συνεδρίαση. Η κυρία Ραχήλ Μακρή τον διέκοπτε με παρεμβάσεις εκτός μικροφώνου με αποτέλεσμα να της απαντήσει «εχετε ζαλιστεί από τις πολλές πιρουέτες. Πηγαίνετε να κάνετε καμια φωτογράφηση».

Η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη είπε πως «αυτό που έγινε είναι βαρύτατο ατόπημα. Στο παρελθόν είχαμε εντάσεις είχαμε και κράχτες. Ουδέποτε όμως κανείς διανοήθηκε από τα κυβερνητικά έδρανα να αποδώσει τέτοια μομφή στην αντιπολίτευση. Αυτό που έπραξε σήμερα ο υπουργός είναι πρωτοφανές ατόπημα λέγοντας και αμφισβητώντας τον πατριωτισμό συναδέλφων του εντός της αιθούσης. Κάνω έκκληση να ανακαλέσετε τώρα γιατί θίγετε επι προσωπικού τον κάθε βουλευτή που εκλέγεται με ΝΔ. Επειδή πρέπει να συμβιώσουμε σε περίοδο κρίσης … δεν έχετε το δικαίωμα να κάνετε την Βουλή ζούγκλα». Απευθυνόμενοι δε προς τους βουλευτές της συμπολίτευσης είπε «θα καταλήξετε να συζητάτε μόνοι σας ένα νομοσχέδιο με το οποίο Θα πάρετε την τελευταία δεκάρα των Δήμων και μετά θέλω να δω τα μούτρα σας όταν πάτε στα χωριά σας». Σαν ελατήριο πετάχτηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην διαιτητής Πέτρος Κωνσταντινέας που της απάντησε «που ξέρεις εσύ από χωριά; Εχεις πάει σε κανένα χωρίο; Εσύ έχεις μάθει να σου ανοίγουν την πόρτα της Βουλής».

Και ξαφνικά εκλογές

Εξίσου επεισοδιακή ήταν και η συνέχεια της συζήτησης, όχι όμως με αντεγκλήσεις που άγγισαν το όριο του διαπληκτισμού αλλά με πολιτική διαμάχη και πλούσια εκλογολογία. Κυβερνητικά στελέχη με μια σειρά προσεγμένων τοποθετήσεων άνοιξαν παράθυρο σε σενάριο εκλογών περί ενδεχόμενης προσφυγής σε λαϊκή ετυμηγορία ακόμα και επι της συμφωνίας που επιδιώκεται με τους εταίρους. Την ίδια ώρα ο κ. Σταύρος Θεοδωράκης αρχικά και στην συνέχεια ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος καλούσαν την κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις της και να εγκαταλείψει τις «απειλές» περι εκλογών ή δημοψηφίσματος. Πιο αναλυτικά ο κ. Νίκος Φίλης επισήμανε :«Αν χρειαστεί το πολιτικό μας σχέδιο να αναβαπτιστεί στη γνώμη του λαού αυτό θα γίνει». Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ  που θεωρείται και ως η «αυθεντική φωνή» του Μεγάρου Μαξίμου στην Βουλή είπε «Μας έλεγαν ότι οι εκλογές θα διαλύσουν την οικονομία. Δεν έγινε. Τώρα λένε ξανά το ίδιο. Κάποιοι έχουν λόγο να τις φοβούνται. Εμείς δεν φοβόμαστε τις εκλογές» και πρόσθεσε με πιο ξεκάθαρο τρόπο λέγοντας «Αν χρειαστεί το πολιτικό μας σχέδιο να αναβαπτιστεί στη γνώμη του λαού αυτό θα γίνει . Επιδιώκουμε συμβιβασμό. Αν αυτή η συμφωνία χρειαστεί νομιμοποίηση λαϊκή, εμείς  δεν θα φοβηθούμε. Επί συμφωνίας όμως, όχι επί συζητήσεων». Επιπροσθέτως ξέγραψε κάθε ενδεχόμενο νέους κυβερνητικού σχήματος από την παρούσα Βουλή επισημαίνοντας «Κοιμούνται όρθιοι όσοι μιλούν για κυβερνήσεις συνεργασίας , άλλου προσανατολισμού σε αυτή τη Βουλή. Εμείς δεν θα κάνουμε αυτά που έκαναν οι άλλοι μετά από τις Κάννες». Υπαινιγμούς για προσφυγή στην λαϊκή ετυμηγορία εάν οι συνθήκες το επιβάλλουν εξέφρασε και ο κ. Νίκος Βούτσης. «Όσοι θέλουν να κατεβάσουμε το κεφάλι και η χώρα να μείνει χρεοκοπημένη όχι μόνο οικονομικά αλλά και ηθικά και πολιτισμικά πλανώνται πλάνη οικτρά» είπε ο υπουργός εσωτερικών για να επισημάνει «Ο λαός έχει δώσει την απάντησή του και αν χρειαστεί θα το ξανακάνει». Εκτός αυτών ο υπουργός κατηγόρησε την αντιπολίτευση για «διάθεση εντυπωσιασμού τραβώντας στα άκρα την κινδυνολογία. Προσπαθεί να διαμορφώσει κοινωνικό και πολιτικό μπλοκ ενάντια στην κυβέρνηση».

Νωρίτερα ο κ. Θεοδωράκης απευθυνόμενος στην κυβέρνηση επισήμαινε «Υπάρχουν στα αλήθεια κάποιοι τόσο αφελείς, που πιστεύουν ότι είναι οι εκλογές απειλή για τους δανειστές;» και πρόσθετε:  «Φιτιλιάζετε με αβεβαιότητα μιλώντας για δημοψήφισμα και εκλογές. Εμείς δεν φοβόμαστε τις εκλογές καθώς κάθε μέρα γινόμαστε και πιο δυνατοί. Τους μόνους που φοβίζετε είναι η κοινωνία και ο τουρισμός». «Οι εκλογές θα σημάνουν την άτακτη τελική χρεοκοπία της χώρας. Ή μήπως δεν υπάρχει για σας χώρα παρά μόνο κόμμα, μήπως δεν υπάρχει κοινωνία παρά μόνο ψηφοφόροι;» είπε και κατέληξε: «Υπάρχει κάποια στιγμή που δεν αποφασίζεις εσύ για τις εξελίξεις, αλλά αποφασίζουν οι εξελίξεις για σένα. Εσείς τρέχετε προς τα εκεί». Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε το Μέγαρο Μαξίμου ότι επιχειρεί να επιρρίψει τις ευθύνες τις αποτυχίας στους δανειστές και να μεταφέρει το βάρος της ευθύνης στις πλάτες του λαού με δημοψήφισμα ή εκλογές. «Τι δημοψήφισμα; Κάννες;» αναρωτήθηκε ο κ. Βενιζέλος για να πετάξει το «καρφί» αναφορικά με την πρόσφατη συνάντηση Τσίπρα – Παπανδρέου: « αυτά συζητά ο Τσίπρας με τους επισκέπτες του στο Μαξίμου». Αναφορικά με τις εκλογές κάλεσε την κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει « Θα πάτε σε εκλογές με τι πρόγραμμα; Αυτό της Θεσσαλονίκης; Αν δεν μπορείτε να κυβερνήσετε πείτε το αλλά εξηγήσετε στο λαό τα ψέματά σας». Απευθυνόμενος δε προς τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε «υπάρχει ένας κλειστός κύκλος εξουσίας που έχει στο μυαλό του κάποιο σχέδιο το οποίο δεν το ξέρει ούτε το υπουργικό σχήμα ούτε η πλειοψηφία των βουλευτών. Υπάρχει ζήτημα αδιαφάνειας στο εσωτερικό σας γι αυτό σκεφτείτε τι ακριβώς συμβαίνει».

Τα πρακτικά της Βούλης

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΒΟΥΤΣΗΣ (Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης): Κύριε Πρόεδρε, μπορώ να έχω το λόγο;
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Αλέξιος Μητρόπουλος): Θέλετε το λόγο, κύριε Υπουργέ;
ΣΟΦΙΑ ΒΟΥΛΤΕΨΗ: Το Λαφαζάνη ζητήσαμε!
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Αλέξιος Μητρόπουλος): Ο Υπουργός κ. Βούτσης έχει το λόγο, παρακαλώ, και να ετοιμάζεστε για την ψηφοφορία.
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΒΟΥΤΣΗΣ (Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης): Μια πολιτική παρέμβαση θέλω να κάνω, συνάδελφοι και συναδέλφισσες.
Στους λόγους τους οι εκπρόσωποι της Αντιπολίτευσης διάνθισαν τα επιχειρήματά τους επί της συνταγματικότητας με μία σειρά από πολιτικές εκτιμήσεις, οι οποίες έφτασαν μέχρι και το σημείο της αναγγελίας των αποτελεσμάτων του Eurogroup ή εν πάση περιπτώσει την πορεία της χώρας και πώς διαπραγματευόμαστε κλπ.
Είχατε για πολλοστή φορά την ευκαιρία σήμερα και θα έχετε και το απόγευμα, εφόσον μιλήσετε, να αναφερθείτε συγκεκριμένα και να πάρετε ευθύνες για το τι πρέπει να κάνει η χώρα, η Κυβέρνηση, αυτή τη στιγμή.
(Θόρυβος-Διαμαρτυρίες από την πτέρυγα της Νέας Δημοκρατίας)
ΣΟΦΙΑ ΒΟΥΛΤΕΨΗ: Εσείς κυβερνάτε!
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Αλέξιος Μητρόπουλος): Παρακαλώ, μην διακόπτετε τον αγορητή!
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΒΟΥΤΣΗΣ (Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης): Δηλαδή αντί να κρυβόσαστε –κλασικές, παραδοσιακές και νεομνημονιακές δυνάμεις- πίσω από το πρόσχημα της όποιας διαδικαστικής συζήτησης, να πείτε ότι η χώρα πρέπει να φύγει από αυτή την κρίσιμη φάση, τρεις μήνες μετά που έχει επιβληθεί αυτή η στρατηγική της ασφυξίας, παραδεχόμενοι, αποδεχόμενοι τις βασικές γραμμές τις οποίες οι δανειστές θέλουν να αποδεχτούμε.
ΣΟΦΙΑ ΒΟΥΛΤΕΨΗ: Όχι, εσείς θα τα πείτε αυτά! Κυβερνήστε!
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΒΟΥΤΣΗΣ (Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης): Δεν το λέτε.
ΣΟΦΙΑ ΒΟΥΛΤΕΨΗ: Εσείς θα τα πείτε αυτά. Εσείς θα το κάνετε αυτό. Εμείς μιλάμε για αντισυνταγματικότητα, κύριε Πρόεδρε.
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΒΟΥΤΣΗΣ (Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης): Σας παρακαλώ!
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Αλέξιος Μητρόπουλος): Μην διακόπτετε.
Συνεχίστε, κύριε Υπουργέ.
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΒΟΥΤΣΗΣ (Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης): Το φέρνετε γύρω-γύρω. Όλες σας οι ομιλίες είναι ομιλίες για να δίνουν όπλα, εξοπλισμό στους δανειστές, στους εταίρους και σε αυτούς που οδηγούν τη χώρα σε ασφυξία.
ΣΟΦΙΑ ΒΟΥΛΤΕΨΗ: Ναι, εμάς περιμένανε…
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΒΟΥΤΣΗΣ (Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης): Πρέπει, επιτέλους, να αναλάβετε τις ευθύνες σας!
ΣΟΦΙΑ ΒΟΥΛΤΕΨΗ: Κάθε μέρα με την Μέρκελ είστε.
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΒΟΥΤΣΗΣ (Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης): Το αν απαντήσει κάνες τυπικά σαν να ήταν ένα τυπικό θέμα η ένσταση αντισυνταγματικότητας θα ήταν πανεύκολο. Το έκανε δύο φορές ήδη ο κ. Φίλης. Θα μπορούσαμε κι εμείς να σας πούμε παραδείγματος χάριν «Δείτε την Επιστημονική Επιτροπή της Βουλής τι λέει».
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Τι λέει; Τίποτα δεν λέει!
ΣΟΦΙΑ ΒΟΥΛΤΕΨΗ: Μη ζητάτε από εμάς ευθύνες!
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Αλέξιος Μητρόπουλος): Μη διακόπτετε.
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΒΟΥΤΣΗΣ (Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης): Όταν φέρνατε πράξεις νομοθετικού περιεχομένου η Επιστημονική Επιτροπή…
(Θόρυβος-Διαμαρτυρίες από την πτέρυγα της Νέας Δημοκρατίας)
Ακούστε. Τα Πρακτικά είναι μέσα. Ακούστε. Τι πάθατε ξαφνικά και υπάρχει νευρικότητα, παιδιά; Ελάτε!

(Χειροκροτήματα από την πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ)

Όταν έρχονταν εδώ ζητήματα αντισυνταγματικότητας από τη σημερινή πλειοψηφία, όταν ήμασταν Αξιωματική Αντιπολίτευση, οι εκθέσεις της Επιστημονικής Επιτροπής έβριθαν από σημεία τα οποία προδήλως ήταν αντισυνταγματικά. Δεν ερχόμασταν έτσι να βγάλουμε πολιτικούς λόγους, γιατί θεωρούμε –δικαίωμά σας- ότι δεν είναι συνταγματικό κάτι.
Θα μπορούσαμε, λοιπόν, απλώς να αναφερθούμε στην Επιστημονική Επιτροπή ή, επίσης, στο ότι γίνεται για πρώτη φορά άμεσα, εντός σαρανταοχταώρου, άμεση και διεξοδική συζήτηση με όλους τους κανόνες της νομοθετικής διαδικασίας, στην οποία συμβάλλατε και εσείς, για να μας πιέσετε να γίνει ακόμη καλύτερη και δεν έχουμε κανέναν άλλο λόγο.

ΜΑΥΡΟΥΔΗΣ ΒΟΡΙΔΗΣ: Αποφασίσαμε. Δεν συμβάλαμε.
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΒΟΥΤΣΗΣ (Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης): Αντί να αναφέρεστε, λοιπόν, σε αυτά, προσπαθείτε διαδικαστικά επί ανυπάρκτων αιτιάσεων πάνω στο κεντρικό ζήτημα να το περιγράψετε και συνταγματικά και νομικά.
Επαναλαμβάνω, λοιπόν, κύριε Πρόεδρε -και τελειώνω με αυτό, με συγχωρείτε που μακρηγόρησα- ότι το κρίσιμο ζήτημα για τη χώρα τώρα είναι αυτό. Δεν θα το αποφύγετε. Ή θα εκπροσωπείτε εδώ μέσα στο 100% τις αιτήσεις, τις αιτιάσεις, τις ενστάσεις και τις απαιτήσεις των δανειστών της χώρας προς της σημερινή Κυβέρνηση ή θα αναχθείτε στο ρόλο σας …
(Χειροκροτήματα από την πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ)
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΖΑΒΑΡΑΣ: Κύριε Πρόεδρε, ζητώ το λόγο.
ΣΑΒΒΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ: Τι είναι αυτά που λέτε; Ντροπή! Τώρα τα ανακαλύψατε; Μα, είναι δυνατόν να λέτε…
(Θόρυβος-διαμαρτυρίες από την πτέρυγα της Νέας Δημοκρατίας)
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΒΟΥΤΣΗΣ (Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης): Επειδή από συναδέλφους -κατά τα άλλα αγαπητούς και χωρίς καμία προσωπική αιχμή- άκουσα τη λέξη «ντροπή» κ.λπ., θέλω να πω το εξής: Σας το έχουμε πει δεκαπέντε φορές τον τελευταίο μήνα.
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΙΚΙΛΙΑΣ: Εσείς να πείτε και να αποφασίσετε!
ΣΟΦΙΑ ΒΟΥΛΤΕΨΗ: Εσείς κυβερνάτε τώρα! Όχι, κύριοι, όχι στο κινητό τηλέφωνο, αλλά σε εμάς να μιλήσετε!
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΒΟΥΤΣΗΣ (Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης): Σας παρακαλώ!
Θα πείτε «Το κάνω και πενηνταράκια, για να μην παρεξηγούμαστε». Θα πείτε για μισθούς, για συντάξεις, για ΦΠΑ, για ιδιωτικοποιήσεις, τις «κόκκινες γραμμές» που έβαλε ο Πρωθυπουργός!
(Χειροκροτήματα από την πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ)
ΣΟΦΙΑ ΒΟΥΛΤΕΨΗ: Αρκετά! Να κάτσετε κάτω να μιλήστε με τους δανειστές!
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΙΚΙΛΙΑΣ: Εσείς να πείτε. Εσείς είστε Κυβέρνηση! Δεν είμαστε εμείς Κυβέρνηση!
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Αλέξιος Μητρόπουλος): Κύριοι συνάδελφοι, ησυχία!
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΒΟΥΤΣΗΣ (Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης): Μη νευριάζετε! Κύριε Κικίλια, σας παρακαλώ.
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΙΚΙΛΙΑΣ: Πείτε μας τι συζήτησε!
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΑΝΤΑΣ: Δεν ξέρουμε τι συζήτησε.
ΣΟΦΙΑ ΒΟΥΛΤΕΨΗ: Τρεις φορές πήγε στην Άγκελα Μέρκελ σε ένα μήνα!
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΙΚΙΛΙΑΣ: Κύριε Πρόεδρε, τρεις φορές έχει αλλάξει τις απόψεις του. Μιλάει στα κανάλια και όχι στο Κοινοβούλιο. Να μας πει αν έχει ή όχι να πληρώσει τις συντάξεις.
Είστε ή δεν είστε Κυβέρνηση; Να πάρετε τις ευθύνες. Αρκετά οι υποκλίσεις που φθάνουν στο πάτωμα!
Ο κύριος Υπουργός μιλάει στα κανάλια και όχι στο Κοινοβούλιο! Σε εμάς να μιλάει.
(Θόρυβος στην Αίθουσα)
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Αλέξιος Μητρόπουλος): Ησυχία, παρακαλώ! Καθίστε, κύριοι συνάδελφοι!
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΒΟΥΤΣΗΣ (Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης): Μη νευριάζετε, κύριε Κικίλια.
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΙΚΙΛΙΑΣ: Να πάρετε τις ευθύνες!
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΒΟΥΤΣΗΣ (Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης): Κύριε Κικίλια, σας παρακαλώ.
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΙΚΙΛΙΑΣ: Εσείς είστε Κυβέρνηση, όχι εμείς.
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΒΟΥΤΣΗΣ (Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης): Τι φωνάζετε, κύριε Κικίλια.
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΙΚΙΛΙΑΣ: Αρκετά το παραμύθι!
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΒΟΥΤΣΗΣ (Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης): Για να σας γειώσω με την πραγματικότητα…
ΣΟΦΙΑ ΒΟΥΛΤΕΨΗ: Τρεις φορές πήγε στη Μέρκελ ο Αρχηγός σας.
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΑΝΤΑΣ: Δεν ξέρουμε τι συζήτησε.
ΜΑΥΡΟΥΔΗΣ ΒΟΡΙΔΗΣ: Τι να μάθουμε; Τα ξέρουμε.
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΒΟΥΤΣΗΣ (Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης): Τώρα, θα πω και για τη Μέρκελ.
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Αλέξιος Μητρόπουλος): Κύριε Υπουργέ, ολοκληρώσατε;
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΒΟΥΤΣΗΣ (Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης): Ναι, κύριε Πρόεδρε, τελειώνω.
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΙΚΙΛΙΑΣ: Οι υποκλίσεις σας φτάνουν στο πάτωμα.
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΒΟΥΤΣΗΣ (Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης): Για να σας γειώσω με την πραγματικότητα, αυτά τα ζητήματα που προανέφερα είναι αυτά που συζήτησε χθες ο Πρωθυπουργός για πολλοστή φορά με την ηγεσία των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Είναι αυτά τα ζητήματα, τα οποία συζητούν στο Eurogroup. Είναι αυτά τα ζητήματα που μας βάζουν τα «Brussels Group», όπως λέγονται…
ΣΟΦΙΑ ΒΟΥΛΤΕΨΗ: Ο κ. Φλαμπουράρης…
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΒΟΥΤΣΗΣ (Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης): Άκου, μωρέ. Μα, ακούστε για να μάθετε. Είναι αυτά τα ζητήματα που μας βάζουν τα τεχνικά κλιμάκια. Δέχομαι…
ΣΟΦΙΑ ΒΟΥΛΤΕΨΗ: Τι φέρνει την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου; (Θόρυβος στην Αίθουσα)
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΒΟΥΤΣΗΣ (Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης): Σταματήστε, για να ακούσετε. Τελευταία μου κουβέντα. Δέχομαι…
Κυρία Βούλτεψη, τι έχετε πάθει;
ΣΟΦΙΑ ΒΟΥΛΤΕΨΗ: Με αέρα θα πληρώσουμε. Τι τα θες τα λεφτά;
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Αλέξιος Μητρόπουλος): Κύριε Υπουργέ, ολοκληρώστε.
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΒΟΥΤΣΗΣ (Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης): Τι να ολοκληρώσω;
Δέχομαι ότι ξέρετε πολύ καλά και τι λένε τα τεχνικά κλιμάκια και τι λέει ο γαλλογερμανικός άξονας και τι λένε τι λένε οι πρώην τροϊκανοί, με μία, όμως, διαφορά: Τα ξέρατε από άλλη θέση, με άλλη διάθεση, με άλλη οπτική. Αποδεχόσασταν πλήρως τι σας έλεγαν και οδηγηθήκαμε εκεί που οδηγηθήκαμε. Αυτό έχει αλλάξει!
(Χειροκροτήματα από την πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ)
ΜΑΥΡΟΥΔΗΣ ΒΟΡΙΔΗΣ: Αυτό δεν είναι αντισυνταγματικότητα!

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 25,Απρίλιος, 2015, 1:46 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr