Πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ τον Σεπτέμβριο – Τι λέει το σενάριο για τον φόρο ακινήτων

Δεν είναι μονάχα τα όσα είπε ο Πρωθυπουργός, αλλά και τα δεδομένα που δημιουργούνται στην ελληνική οικονομία. Η συμφωνία για πλεόνασμα 1,2% και ρυθμός ανάπτυξης 1,4% φαίνεται πως κάνει τον ΕΝΦΙΑ… μονόδρομο.

Όλα πλέον δείχνουν ότι η αλλαγή του ΕΝΦΙΑ δεν θα έρθει το δεύτερο εξάμηνο του έτους και η όποια αλλαγή του φόρου στα ακίνητα θα έρθει από το 2016… και βλέπουμε.

Ακόμη όμως και χωρίς αλλαγή στο καθεστώς του ΕΝΦΙΑ ίσως υπάρξει μια κάποια φοροελάφρυνση για το σύνολο σχεδόν των φορολογουμένων μέσω αλλαγής των αντικειμενικών αξιών.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η μείωση θα είναι σημαντική. Μάλιστα αναμένεται οι νέες αντικειμενικές αξίες (τουλάχιστον με τον σημερινό σχεδιασμό της κυβέρνησης) να έχουν καθοριστεί μέσα στον Ιούνιο. Με βάση τα σενάρια που υπάρχουν αυτή τη στιγμή η μείωση θα ξεκινάει από 10% κατά μέσω όρο και θα είναι αρκετά υψηλότερη σε ορισμένες περιοχές όπου οι αντικειμενική με την εμπορική αξία έχουν μεγάλη διαφορά.

Σε κάθε περίπτωση πάντως είτε με νέες αντικειμενικές, είτε χωρίς η κυβέρνηση πριν λάβει τις όποιες αποφάσεις θα πρέπει να λάβει υπόψη της, τουλάχιστον αυτό είπε ο πρωθυπουργός, την πορεία των εσόδων.
Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να περάσουν ακόμη τουλάχιστον δύο με τρεις μήνες που με τη σειρά του θα σημάνει σημαντική καθυστέρηση στην πληρωμή του φόρου.
Όλα δείχνουν ότι η πρώτη δόση θα πρέπει να πληρωθεί από τους πολίτες τον Σεπτέμβριο και με βάση ότι τα έσοδα καταγράφονται στον προϋπολογισμό ως τον Φεβρουάριο αυτό σημαίνει ότι οι φορολογούμενοι δεν θα έχουν τη δυνατότητα για πολλές δόσεις.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 29,Απρίλιος, 2015, 8:30 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr