Η Microsoft αναζητεί νέους επιστήμονες με καινοτόμες ιδέες

Η Microsoft Ελλάς ανακοινώνει την επίσημη έναρξη του ImagineCup για το έτος 2011 και προσκαλεί τους Έλληνες φοιτητές να συμμετέχουν στο μεγαλύτερο φοιτητικό διαγωνισμό καινοτομίας στον κόσμο, καταθέτοντας τις δικές τους καινοτόμες εφαρμογές και λύσεις, που θα στοχεύουν στην αντιμετώπιση των μεγαλύτερων σύγχρονων προβλημάτων του πλανήτη….

Έχοντας μέσα στο 2010 προσελκύσει περισσότερους από 325.000 συμμετέχοντες από 100 χώρες και πάνω από 1.000 από την Ελλάδα, το ImagineCup αποτελεί τον κορυφαίο διεθνή διαγωνισμό τεχνολογίας για νέους, προσκαλώντας τους να αναπτύξουν καινοτόμες λύσεις λογισμικού. Φέτος, για ακόμη μία χρονιά, οι τοπικοί τελικοί θα αναδείξουν τα μεγαλύτερα ταλέντα ανά χώρα, ενώ οι καλύτεροι από ολόκληρη την υφήλιο θα συναντηθούν και θα διαγωνιστούν στους παγκόσμιους τελικούς, οι οποίοι θα διεξαχθούν στη Νέα Υόρκη των Η.Π.Α.


Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά ο διαγωνισμός έχει ως κεντρικό θέμα: «Φανταστείτε έναν κόσμο όπου η τεχνολογία θα συμβάλλει στη λύση των μεγαλύτερων σύγχρονων προβλημάτων», προσκαλώντας τους νέους επιστήμονες να προτείνουν λύσεις τεχνολογίας που θα υπηρετούν έναν από τους οκτώ Αναπτυξιακούς Στόχους της Χιλιετίας (MillenniumDevelopmentGoals), όπως αυτοί έχουν καθοριστεί από τον Ο.Η.Ε.


Η Microsoft Ελλάς προσκαλεί τους Έλληνες φοιτητές να ζήσουν τη μοναδική εμπειρία του ImagineCup και να διεκδικήσουν την πρώτη θέση, σε εγχώριο και διεθνές επίπεδο. Όσοι επιθυμούν να δηλώσουν συμμετοχή στο διαγωνισμό μπορούν να εγγραφούν μέσω της ιστοσελίδαςwww.imaginecup.com μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου. Οι συμμετέχοντες φοιτητές θα εκπαιδευτούν δωρεάν σε τεχνολογίες ανάπτυξης και σχεδίασης λογισμικού από τη Microsoft Ελλάς. Τα εκπαιδευτικά αυτά σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν τέλη Νοεμβρίου στην Αθήνα και οι φοιτητές μπορούν να αναζητήσουν περισσότερες πληροφορίες για αυτά αλλά και για τη συμμετοχή τους στο διαγωνισμό στην ελληνική ιστοσελίδα www.imaginecup.gr.


Παράλληλα, στο ImagineCup δικαίωμα συμμετοχής έχουν και καθηγητές, οι οποίοι μπορούν να αποτελέσουν μέλη μιας ομάδας, με την ιδιότητα του μέντορα. Οι ελληνικοί τελικοί θα πραγματοποιηθούν τον Απρίλιο του 2011 και η νικήτρια ομάδα θα ταξιδέψει στη Νέα Υόρκη για να εκπροσωπήσει τη χώρα μας στους παγκόσμιους τελικούς.


Με αφορμή την έναρξη του Imagine Cup 2011, o κ. Πάτρικ Μαλόουν, Διευθυντής Τεχνολογίας της Microsoft Ελλάς, δήλωσε τα ακόλουθα: «Η έναρξη του ImagineCupείναι για εμάς μια ξεχωριστή στιγμή κάθε χρόνο και αναμένουμε με ανυπομονησία την πρώτη μας συνάντηση με τους νέους επιστήμονες, οι οποίοι σταθερά μας εκπλήσσουν ευχάριστα με το πάθος τους για τεχνολογία, το ζήλο τους για καινοτομία και τη δημιουργικότητά τους. Το ImagineCup, ο μεγαλύτερος φοιτητικός διαγωνισμός καινοτομίας στον κόσμο, έχει αναδείξει στα οκτώ χρόνια διεξαγωγής τους πρωτοποριακές ιδέες και δυνατά μυαλά. Η Ελλάδα έχει αποσπάσει σημαντικές διακρίσεις στο πλαίσιο του διαγωνισμού, αποδεικνύοντας ότι, με οδηγό τη νέα γενιά, η χώρα μπορεί να καινοτομήσει και να βρει τη διέξοδο στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ».


Το ImagineCup της Microsoft διοργανώνεται από το 2003, ενώ η Ελλάδα συμμετέχει στο διαγωνισμό από το 2004, έχοντας αποσπάσει δύο φορές τιμητική διάκριση. Συγκεκριμένα, ελληνικές ομάδες έχουν κατακτήσει την 2η και 3η θέση παγκοσμίως στην κατηγορία «Σχεδιασμός Λογισμικού» με τα projects “Sign2Talk” το 2005 και “SmartEyes” το 2004. Αξίζει, ακόμα, να σημειωθεί ότι ιδιαίτερα θετικές κριτικές κέρδισε και το project “TouringMachine”, το οποίο εκπροσώπησε τη χώρα μας στο διαγωνισμό το 2010. Ειδικότερα, η πρωτοποριακή αυτή εφαρμογή προσέλκυσε το ενδιαφέρον του Έλληνα Πρωθυπουργού, κ. Γιώργου Παπανδρέου, στον οποίο και παρουσιάστηκε από τους δημιουργούς του σε προσωπική συνάντηση.Οι νικητές του ελληνικού τελικού του ImagineCup 2010, Γιώργος Καρακατσιώτης και Βαγγέλης Πτερνέας, σχολίασαν σχετικά με την περσινή τους συμμετοχή τα εξής: «Το ImagineCup ήταν για μας μια πραγματική ξενάγηση στην καινοτομία. Ο διαγωνισμός αποτέλεσε πρωτίστως ένα κίνητρο ώστε να αναδείξουμε τις ιδέες μας και να βιώσουμε την αίσθηση αναγνώρισης της δουλειάς μας. Μπορεί να εργαστήκαμε εντατικά, αναμφίβολα όμως άξιζε τον κόπο, όχι τόσο για τη νίκη, όσο για τα οφέλη της συμμετοχής. Πέρα από την αυτονόητη εξέλιξη και πολλαπλασιασμό των γνώσεών μας – και μάλιστα όχι μόνο σε στείρο τεχνικό επίπεδο, καλλιεργήθηκαν ησυνεργασίακαι ηομαδικότητα- στοιχεία άκρως απαραίτητα για οποιοδήποτε συλλογικό εγχείρημα. Εκείνο που, πέντε μήνες μετά, αναγνωρίζουμε ως σημαντικότερο, όμως, είναι η αστείρευτη διάθεσή μας να δημιουργούμε συνεχώς νέες ιδέες, εξελίσσοντας και βελτιώνοντάς τες».

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 10,Νοεμβρίου, 2010, 1:15 πμ. στις Κατηγορίες ΕΛΛΑΔΑ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση
Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr