Πιλοτικό πρόγραμμα βελτίωσης βοσκοτόπων

Σε πιλοτικό πρόγραμμα αναχλόασης ξερικών πεδινών βοσκοτόπων με στόχο την αύξηση της βοσκοϊκανότητάς τους και την ποιοτική και ποσοτική αύξηση των κτηνοτροφικών προϊόντων, προχώρησε ο Δήμος Μουζακίου, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και το Γεωργικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό, ο Δήμος Μουζακίου προχώρησε στη σπορά με ειδικό μείγμα σπόρων σε έκταση 30 στρεμμάτων στις τοπικές κοινότητες Κρανιάς, Μαγούλας και Μαγουλίτσας και αναμένει πλέον τα αποτελέσματα προκειμένου στη συνέχεια να επεκτείνει αυτή τη δράση στο σύνολο των βοσκοτόπων του Δήμου.
«Προχωράμε στην πιλοτική εφαρμογή βελτίωσης βοσκοτόπων στο Δήμο μας με ειδικές ποικιλίες σπόρων με στόχο να αυξηθεί η βοσκοϊκανότητά τους και να βελτιωθούν οι αποδόσεις των ζώων που θα βόσκουν εκεί» δήλωσε ο Δήμαρχος Μουζακίου Γιώργος Κωτσός, προσθέτοντας πως στόχος είναι αφού μελετηθούν τα αποτελέσματα της πιλοτικής εφαρμογής και αξιολογηθούν, να επεκταθεί, στη συνέχεια η όλη δράση στο σύνολο των βοσκοτόπων του Δήμου, δίνοντας έτσι λύση και στο μεγάλο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί σ’ όλη την Ελλάδα με τη διάθεση των βοσκοτόπων και τη διασφάλιση των επιδοτήσεων των κτηνοτρόφων. dikaiologitika.gr
Δημοσιεύτηκε απο τον στις 30,Απρίλιος, 2015, 5:06 μμ. στις Κατηγορίες photos, ΑΓΡΟΤΙΚΑ, ΕΛΛΑΔΑ, ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr