ΟΑΕΔ: Νέο πρόγραμμα για 3.600 ανέργους για εργασία σε επιχειρήσεις

Σε φάση υλοποίησης εισέρχεται το πρόγραμμα του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης για δράσεις Συμβουλευτικής, Κατάρτισης, Πιστοποίησης και Πρακτικής Άσκησης σε ειδικότητες της εξωστρεφούς επιχειρηματικότητας.

Στόχος του προγράμματος είναι η  ενδυνάμωση των δεξιοτήτων 3.600 νέων ανέργων, ηλικίας 18 έως 24 ετών, όπως αναφέρει σημερινή ανακοίνωση του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων.

Στην υλοποίηση των δράσεων του προγράμματος, βάσει προγραμματικής σύμβασης με το αρμόδιο υπουργείο, συμπράττουν, μεταξύ άλλων, η Ελληνική Εταιρεία Διοικήσεως Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ), ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εξαγωγέων (ΠΣΕ) και ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ).

Το Πρόγραμμα

Μέσω του προγράμματος θα παρασχεθούν εξειδικευμένες και εξατομικευμένες συμβουλευτικές υπηρεσίες, καθώς και κατάρτιση και πιστοποίηση στους νέους ανέργους, με στόχο την ενίσχυση των προσόντων τους, ώστε να αποτελέσουν σημαντικό απόθεμα ανθρώπινου δυναμικού με ειδικές γνώσεις και τεχνικές σε θέματα Εξωστρέφειας, κομβικής σημασίας για την Ελληνική Οικονομία.

Το πρόγραμμα προσφέρει οφέλη για τις επιχειρήσεις σε 2 επίπεδα:

Βραχυπρόθεσμο: Με πλήρη επιδότηση απασχόλησης νέων 18-24 ετών για περίπου 2,5 μήνες

Μακροπρόθεσμο: βελτίωση της προσφοράς εργασίας από ανθρώπινο δυναμικό που εισέρχεται στην αγορά εργασίας

Συγκεκριμένα, για τους συμμετέχοντες νέους και νέες, ανέργους, προβλέπονται 120 ώρες θεωρητικής κατάρτισης και 260 ώρες πρακτικής άσκησης σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα και στις 13 περιφέρειες της χώρας, ως εξής:

  • Φάση Α: α’ µέρος Θεωρητικής κατάρτισης διάρκειας 60 ωρών
  • Φάση Β: α’ µέρος Πρακτικής άσκησης διάρκειας 100 ωρών
  • Φάση Γ: β’ µέρος Θεωρητικής κατάρτισης διάρκειας 60 ωρών
  • Φάση ∆: β’ µέρος Πρακτικής άσκησης διάρκειας 160 ωρών

Η πρακτική άσκηση θα υλοποιείται από 4 έως 8 ώρες καθημερινά, ενώ οι συμμετέχοντες θα λάβουν και Πιστοποίηση επαγγελματικών προσόντων προσώπων

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, προβλέπονται τα παρακάτω στάδια:

Ιούνιος 2015: εκκίνηση του Portal για την υποδοχή αιτήσεων Εταιρειών και Ανέργων και τη δημιουργία αντίστοιχου Μητρώου Επιχειρήσεων και Μητρώου Ανέργων

Σεπτέμβριος 2015: εκκίνηση θεωρητικής κατάρτισης

Οκτώβριος 2015: εκκίνηση πρακτικής άσκησης Προβλεπόμενη ολοκλήρωση πρακτικής άσκησης έως τέλος Μαιου 2016 Κατά την έναρξη των δράσεων, οι επιχειρήσεις θα κληθούν να υποβάλουν αιτήσεις συµµετοχής στην Πράξη προκειµένου να κατανεµηθούν ορθολογικότερα οι προσφερόµενες θέσεις των ωφελούµενων ανά ειδικότητα.

Η αίτηση της επιχείρησης θα αναφέρει:

  • Τον αριθµό των ατόµων (ανά ειδικότητα) που προτίθεται να απασχολήσει
  • Τον τόπο υλοποίησης της πρακτικής άσκησης
  • Τον αριθµό απασχολουµένων στην επιχείρηση
Δημοσιεύτηκε απο τον στις 4,Μάιος, 2015, 8:20 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ, ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr