Έως 15 Μαΐου τα προνοιακά μέσω δήμων – Τι αλλάζει στη διαδικασία

Υπογράφηκαν οι εγκύκλιοι από τον υπουργό Εσωτερικών για την απόδοση των προνοιακών επιδομάτων του διμήνου Μαρτίου- Απριλίου 2015. Τα προνοιακά επιδόματα συνολικής δαπάνης 110.000.000- 120.000.000 ευρώ θα αποδοθούν στο α’ δεκαπενθήμερο του Μαΐου από τους 325 δήμους της χώρας. Σημειώνεται ότι σε κάθε δήμο ορίζεται διαφορετική ημερομηνία απόδοσης των σχετικών επιδομάτων. Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με την εφημερίδα ΕΡΓΑΣΙΑ, το υπουργείο Εργασίας «τρέχει» ήδη αλλαγές στη διαδικασία απόδοσης προνοιακών επιδομάτων, οι οποίες αναμένεται να συμπεριληφθούν  σε σχετικό νομοσχέδιο εντός Μαΐου. Αυτές θα προβλέπουν:

  • Την εναρμόνιση των διατάξεων των ασφαλιστικών φορέων για την απόδοση.
  • Την τρίμηνη ειδοποίηση πριν από τη διακοπή παροχής του επιδόματος.
  • Την έκδοση με απλή διοικητική πράξη των πιστοποιήσεων που αφορούν τις 43 χρόνιες παθήσεις για να μην ταλαιπωρούνται εκ νέου στα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ) οι δικαιούχοι, καθώς και την κατάργηση του παραβόλου των 46,14 ευρώ για την  πιστοποίησης της αναπηρίας στα ΚΕΠΑ, όχι μόνο για τους ανασφάλιστους αλλά και για το σύνολο των ασφαλισμένων, και την κάλυψή του από άλλες πηγές, την παράταση ισχύος του άρθρου 66 του Ν. 4144/2013.
  • Την ανασύσταση της ειδικής επιστημονικής επιτροπής, με επικεφαλής τον γενικό γραμματέα Κοινωνικών Ασφαλίσεων Γ. Ρωμανιά, η οποία θα επανεξετάσει, σε διαβούλευση με τους φορείς  των ΑμεΑ και των Ιατρών  του ΕΟΠΥΥ, τον Ενιαίο Πίνακα Προσδιορισμού Ποσοστού Αναπηρίας (ΕΠΠΠΑ) και τη συμπλήρωση της λίστας των μη αναστρέψιμων παθήσεων.

Στόχος των πρωτοβουλιών του υπ. Εργασίας είναι να μπει τέρμα στον εγκλωβισμό των ΑμεΑ στα ΚΕΠΑ, να περιοριστεί σε ολιγοήμερο χρονικό διάστημα ο απαιτούμενος χρόνος για την έκδοση αποφάσεων, να διαμορφωθεί ένα ενιαίο σύστημα απόδοσης αναπηρικών συντάξεων για όλους τους α’ φορείς και να υπάρξει σωστότερη εκπαίδευση του ιατρικού προσωπικού των επιτροπών των ΚΕΠΑ.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 5,Μάιος, 2015, 8:53 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr