Την επαναλειτουργία της 3ης μονάδας του ΑΗΣ Πτολεμαΐδας ζητά με κατάθεση ερώτησης προς τον αρμόδιο Υπουργό, ο βουλευτής Κοζάνης κ. Γ. Κασαπίδης.

Δ.Τ – Αφού αρχικά αναφέρεται στην αναγκαιότητα της μονάδας για την απερίσπαστη, ομαλή και οικονομική τροφοδοσία της πόλης της Πτολεμαΐδας με τηλεθέρμανση σε περιόδους έντονου ψύχους και βλαβών, τονίζει και την αναπτυξιακή δυναμική μιας τέτοιας ενέργειας στην τοπική και την εθνική οικονομία.

Παρακάτω ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ: Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας

κ. Παναγιώτη Λαφαζάνη

ΘΕΜΑ:Επαναλειτουργία της 3ης μονάδας του ΑΗΣ Πτολεμαΐδας.

Μετά το ατυχές συμβάν της πυρκαγιάς της 3ης και 4ης μονάδας του ΑΗΣ Πτολεμαΐδας και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις και τα πορίσματα των επιτροπών που συστάθηκαν και παρουσιάστηκαν στο Διοικητικό Συμβούλιο της Δ.Ε.Η. Α.Ε. για την αποκατάσταση των ζημιών, είναι επιτακτική η επισκευή της 3ης μονάδας και η επαναλειτουργία της τουλάχιστον μέχρι την ολοκλήρωση της νέας μονάδας Πτολεμαΐδα 5, καθώς θα επιφέρει πολλαπλά οφέλη στην περιοχή.

Η 3η μονάδα του ΑΗΣ Πτολεμαΐδας τροφοδοτούσε το δίκτυο τηλεθέρμανσης συμπληρωματικά με την κύρια τροφοδότηση από τον ΑΗΣ Καρδιάς, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες της πόλης. Συγκεκριμένα παρέχονταν 80-85MW θερμικά φορτία από τον ΑΗΣ Καρδιάς και 50 MW από τον ΑΗΣ Πτολεμαΐδας. Το αποτέλεσμα σε περιόδους βλαβών των μονάδων του ΑΗΣ Καρδιάς ή μεγάλου ψύχους που σημειώνεται συχνά στην περιοχή μας είναι να επικρατεί αυξημένος κίνδυνος μη διασφάλισης της ομαλής τροφοδοσίας της τηλεθέρμανσης καθώς η 3η μονάδα του ΑΗΣ Πτολεμαΐδας παραμένει ανενεργή.

Επιπλέον, η δυνατότητα 25 MW θερμικών φορτιών από τη λειτουργία λεβητοστασίου του Δήμου Εορδαίας, με καύσιμο πετρέλαιο αφενός δεν μπορεί να καλύψει την ήδη αυξημένη και λόγω επέκτασης του δικτύου τηλεθέρμανσης θερμική ζήτηση της πόλης και αφετέρου το κόστος είναι πολύ υψηλότερο.

Επειδή τα θερμικά της φορτία που παρέχονταν από την 3η μονάδα του ΑΗΣ Πτολεμαΐδας κατόπιν έγκαιρης αποκατάστασης των ζημιών της, είναι αναγκαία για την ομαλή λειτουργία της τηλεθέρμανσης,

Επειδή με την επαναλειτουργία της εν λόγω μονάδας θα εξασφαλιστούν θέσεις εργασίας τόσο για τακτικό όσο και για το έκτακτο και εργολαβικό προσωπικό σε μια περιοχή που πλήττεται από ανεργία,

Επειδή η επανεκκίνηση ενός εργοστάσιου παραγωγής ενέργειας θα επιφέρει οικονομική ανάταση τόσο στην τοπική κοινωνία όσο και στην εθνική οικονομία καθώς θα μειωθούν οι εισαγωγές ρεύματος.

Ερωτάται ο κ.Υπουργός:

Προτίθεστε να προβείτε στην άρση των εμποδίων για την ανανέωση της άδειας και την αποκατάσταση της βλάβης της 3ης μονάδας του ΑΗΣ Πτολεμαΐδας για τους λόγους που προαναφέρθηκαν ;

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 5,Μάιος, 2015, 10:22 πμ. στις Κατηγορίες photos, ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Δ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr