Μετατάξεις δημοτικών αστυνομικών και προσλήψεις στα σύνορα για την αντιμετώπιση της μετανάστευσης – Το σχέδιο Χριστοδουλοπούλου

Μετάταξη δημοτικών αστυνομικών στις Υπηρεσίες Ασύλου και Πρώτης Υποδοχής, έκτακτες προσλήψεις στα σύνορα στις ίδιες υπηρεσίες σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης και fast track διαδικασίες για συμβάσεις, μελέτες, προμήθειες και υπηρεσίες μέχρι τα τέλη του Δεκέμβρη για στέγαση, υγιεινή κ.α. περιλαμβάνει το σχέδιο δράσης της κυβέρνησης για τη διαχείριση των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών, όπως το περιέγραψε η αν. υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Τ. Χριστοδουλοπούλου, σε εκδήλωση που διοργάνωσαν οι Οικολόγοι Πράσινοι στο κέντρο της Αθήνας.

Η αν. υπουργός σημείωσε πως με τροπολογίες στο νομοσχέδιο του Γ. Κατρούγκαλου για τη Δημόσια Διοίκηση ζητείται η μετάταξη 250 δημοτικών αστυνομικών (ήδη έχουν γίνει αποσπάσεις δοκιμαστικά στην Υπηρεσία Ασύλου με πολύ γρήγορη ανταπόκριση στην εκπαίδευση), προβλέπονται έκτακτες προσλήψεις στα σύνορα σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης και fast track διαδικασίες ώστε να προλάβουν να καλυφθούν οι ροές του καλοκαιριού.

Στα σκαριά υπάρχουν τρεις δομές φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων στην Αττική, ενώ γίνονται προσπάθειες για τις κατάλληλες νομοθετικές ρυθμίσεις ώστε να μετατεθούν λιμενικοί στα νησιά της πρώτης γραμμής.

Πηγη: Εθνος

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 6,Μάιος, 2015, 8:43 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr