Απέρριψε το ΣτΕ χορήγηση επιδόματος στους ειδικούς φρουρούς

Δεν δέχθηκε το Συμβούλιο της Επικρατείας τη χορήγηση στους ειδικούς φρουρούς του επιδόματος αυξημένης ετοιμότητας για νυκτερινή υπηρεσία, κατά τη διετία  2000 έως 2002.

Το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο (ΣΤ΄ Τμήμα), με σημερινές αποφάσεις του (1748/2015 κ.λ.), αναίρεσε αποφάσεις των Διοικητικών Πρωτοδικείων που είχαν ταχθεί υπέρ της χορήγησης του επίμαχου επιδόματος.

Είχαν προηγηθεί προσφυγές των ειδικών φρουρών στη Διοικητική Δικαιοσύνη που ζητούσαν σχετικές διαφορές αποδοχών, για τη διετία 2000 – 2002, που ανέρχονταν από τα 1.300 έως 2.238 ευρώ.

Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο επίδομα από το 2002 και μετά, με νομοθετική πρόβλεψη, το λαμβάνουν και οι ειδικοί φρουροί.

Το ΣτΕ έκρινε, όμως, ότι οι ειδικοί φρουροί αποτελούν ιδιαίτερη κατηγορία προσωπικού του υπουργείου Δημόσιας Τάξης, «τελούν υπό διαφορετικό υπηρεσιακό καθεστώς και ιδίως χωρίς δυνατότητα εξελίξεως στην ιεραρχία σε σχέση με το αστυνομικό προσωπικό, ασκούν δε καθήκοντα τα οποία σε κάθε περίπτωση είναι ειδικότερα και μερικότερα σε σχέση με τη γενική αστυνομική αρμοδιότητα» κ.λ.

Έτσι, το ΣτΕ έκρινε ότι η νομοθετική διάταξη που προβλέπει τη μη χορήγηση του επίμαχου επιδόματος (για το προ του 2002 διάστημα) δεν αντίκειται στο άρθρο 4 του Συντάγματος περί ισότητας.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 13,Μάιος, 2015, 8:33 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr