Τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα για άρση ακινησίας οχημάτων

Τη δυνατότητα στους ιδιοκτήτες οχημάτων να παραλαμβάνουν τις πινακίδες καταβάλλοντας τέλη για τους υπόλοιπους μήνες του έτους παρέχει το υπουργείο Οικονομικών με τροπολογία που κατέθεσε χθες στη Βουλή.

Συγκεκριμένα, η διάταξη που υπογράφει η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Ν. Βαλαβάνη ορίζει ότι: «Σε περίπτωση άρσης ακινησίας οχήματος, αυτοκινήτου ή μοτοσικλέτας ιδιωτικής χρήσης, εντός του έτους 2015, τα τέλη κυκλοφορίας του έτους αυτού καταβάλλονται πριν από την άρση της ακινησίας, αναλογικά, για τους υπόλοιπους μήνες μέχρι το τέλος του έτους, συμπεριλαμβανομένου του μήνα της άρσης ακινησίας, προκειμένου να διευκολυνθούν όσοι επιθυμούν να κάνουν χρήση των αυτοκινήτων ή μοτοσικλετών ιδιωτικής χρήσης για τους υπόλοιπους μήνες μέχρι το τέλος του έτους, χωρίς να επιβαρύνονται με τα τέλη κυκλοφορίας που αναλογούν σε ετήσια βάση, αλλά μόνο με αναλογικό ποσοστό αυτών. Για παράδειγμα, εάν κάποιος μεταβεί τις 20 Μαΐου στην εφορία και προχωρήσει σε άρση ακινησίας αυτοκινήτου 1.600 κ.ε., θα πληρώσει τέλη για τους υπόλοιπους 8 μήνες και συγκεκριμένα, αντί να πληρώσει 265 ευρώ, θα καταβάλλει 177 ευρώ.

Αλλος ιδιοκτήτης αυτοκινήτου 1.400 κ.ε. ο οποίος θα μεταβεί την 1η Ιουνίου στην εφορία για τον ίδιο λόγο θα πληρώσει το ποσό των 140 ευρώ αντί 240 ευρώ.

Στην έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους αναφέρεται ότι από την εφαρμογή του ανωτέρω μέτρου αναμένεται να επέλθει αύξηση των εσόδων, λόγω του κινήτρου που παρέχεται στους ιδιοκτήτες ακινητοποιημένων οχημάτων.

Σύμφωνα πάντως με την ισχύουσα νομοθεσία, οι ιδιοκτήτες ακινήτων που έχουν καταθέσει τις πινακίδες μπορούν να μετακινούν τα αυτοκίνητά τους 2 ημέρες τον μήνα, πληρώνοντας ημερήσια τέλη 1,9 ευρώ. Η προσωρινή άδεια χορηγείται αποκλειστικά και μόνο από τον προϊστάμενο της αρμόδιας ΔΟΥ, αφού καταβληθούν τέλη κυκλοφορίας 1,9 ευρώ για κάθε μέρα. Η ειδική πινακίδα είναι από χαρτόνι και έχει το διακριτικό «Μ». Οι ειδικές πινακίδες χορηγούνται για συγκεκριμένη χρήση και ειδικότερα προκειμένου να μεταφερθούν τα οχήματα για επισκευή, πώληση ή απλώς για δοκιμή.

Παράταση για το Ε9

Την παράταση της προθεσμίας υποβολής της δήλωσης στοιχείων ακινήτων (Ε9) μέχρι τα τέλη Ιουνίου προβλέπει η ίδια τροπολογία που κατέθεσε χθες στη Βουλή η κ. Βαλαβάνη. Συγκεκριμένα, η δήλωση για κάθε σύσταση, απόκτηση και κάθε άλλη μεταβολή στοιχείων ακινήτων που έλαβε χώρα από την 1η Ιανουαρίου 2014 μέχρι και την 31η Δεκεμβρίου 2014 υποβάλλεται μέχρι και την 30ή Ιουνίου 2015. Στην ίδια προθεσμία υποβάλλεται η δήλωση για κάθε σύσταση, απόκτηση και κάθε άλλη μεταβολή στοιχείων ακινήτων που έλαβε χώρα από την 1η Ιανουαρίου μέχρι και την 31η Μαΐου 2015.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 13,Μάιος, 2015, 8:36 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr