Βουλή, ΜΑΡΙΑ ΑΝΤΩΝΙΟΥ «Και από το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ πήρε η κυβέρνηση 70εκ € από τα διαθέσιμα!»

Κύριε Υπουργέ,

Η υλοποίηση της κυβερνητικής πολιτικής για υποχρεωτική κατάθεση των διαθεσίμων, σχεδόν του συνόλου των Οργανισμών του Δημοσίου, στην Τράπεζα της Ελλάδος, είχε σαν αποτέλεσμα να οδηγηθεί σε ανάλογη απόφαση και το Δ.Σ. του μεγαλύτερου Ασφαλιστικού Οργανισμού της χώρας ΙΚΑ – ΕΤΑΜ. Στο Δ.Σ. της 30ης Απριλίου 2015 λήφθηκε απόφαση, κατόπιν εξαντλητικών πιέσεων της ηγεσίας του Υπουργείου Εργασίας, παρόντος του Γενικού Γραμματέα Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Γ. Ρωμανιά, περί κατάθεσης ποσού 70 εκ. ευρώ από τα ταμειακά διαθέσιμα του Ιδρύματος σε ειδικό λογαριασμό της Τραπέζης της Ελλάδος, για το χρονικό διάστημα 7/5 έως 26/5/2015 με επιτόκιο 2,6%.

Η εν λόγω ενέργεια αλλάζει ριζικά την μέχρι τώρα πολιτική του ΙΚΑ, αλλά και των άλλων Ασφαλιστικών Οργανισμών, αναφορικά με την αξιοποίηση των ταμειακών διαθεσίμων τους και δημιουργεί εύλογη ανασφάλεια στους εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχους και ασφαλισμένους. Οι λόγοι πού επικαλείται η κυβέρνηση, μέσω των αρμόδιων παραγόντων του Υπουργείου Εργασίας, είναι προσχηματικοί και υποκρύπτουν τα τραγικά αδιέξοδα στα οποία έχει περιέλθει η εφαρμοζόμενη πολιτική των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Δεν υπήρχε κανένα επεξεργασμένο σχέδιο για την άσκηση της πολιτικής στον ευαίσθητο τομέα της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης και η πιεστική επιβολή της απόφασης για κατάθεση των όποιων διαθεσίμων υπάρχουν ακόμη στα Ασφαλιστικά Ταμεία σε λογαριασμό της ΤτΕ, προκειμένου να αντλήσει και τα τελευταία περιθώρια ρευστότητας στην εθνική οικονομία, καταδεικνύουν το δυσοίωνο μέλλον για σύστημα κοινωνικής ασφάλισης στη χώρα.

Κατόπιν όλων αυτών:

Ερωτάστε:

  1. Παρότι ο Νόμος δεν το επιβάλλει, θα επανέλθετε στις πιέσεις σας προς τη Διοίκηση του ΙΚΑ – ΕΤΑΜ, καθώς και των άλλων Ασφαλιστικών Οργανισμών, προκειμένου και τους επόμενους μήνες να συνεχιστεί η κατάθεση ταμειακών διαθεσίμων τους στην Τράπεζα της Ελλάδος;

  2. Έχετε επεξεργασμένο σχέδιο αξιοποίησης των περιουσιακών στοιχείων του ΙΚΑ – ΕΤΑΜ, και αν ναι ζητούμε την κατάθεση των σχετικών εγγράφων. Σε άλλη περίπτωση η αποσπασματική και ύποπτη άσκηση πίεσης στις Διοικήσεις των Ασφαλιστικών Οργανισμών δείχνει πανικό, έλλειψη προγράμματος και αδυναμία εκπλήρωσης των υποχρεώσεων του Κράτους προς τους Έλληνες ασφαλισμένους και συνταξιούχους.

  3. Θα τηρηθεί με συνέπεια ο εγκεκριμένος Προϋπολογισμός του 2015 για το ΙΚΑ – ΕΤΑΜ, χωρίς πρόσθετη χρηματοδότηση και χωρίς λήψη έκτακτων μέτρων; Ζητούμε την κατάθεση στοιχείων σχετικών με την εκτέλεση του Προϋπολογισμού κατά το πρώτο πεντάμηνο του τρέχοντος έτους.

Προς: Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Θέμα: Και από το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ πήρε η κυβέρνηση 70εκ € από τα διαθέσιμα!

Γραφείο Τύπου

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 13,Μάιος, 2015, 10:06 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

1 σχόλιο για “Βουλή, ΜΑΡΙΑ ΑΝΤΩΝΙΟΥ «Και από το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ πήρε η κυβέρνηση 70εκ € από τα διαθέσιμα!»”

  1. konstan

    Τα δανείστηκε με τόκο θέλεις να πεις..Και με την ευκαιρία θύμισε μας λιγάκι πόσα κούρεψε η προηγούμενη κυβέρνηση με την δική σου ψήφο απο το ΙΚΑ; Που σε έπιασε ξαφνικά ο πόνος για το ασφαλιστικό..

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr