Πάτρα: Κρούσματα Καλαζάρ σε ανθρώπους

Υγειονομική βόμβα στον Ρηγανόκαμπο.

Δύο παιδιά σε καταυλισμό των Ρομά έχουν μολυνθεί από λεϊσμανίαση

Υγειονομική βόμβα απειλεί όλη την Πάτρα με πρώτη την περιοχή του Ρηγανόκαμπου στην οποία πριν από λίγο καιρό καταγράφηκαν δυο περιπτώσεις μόλυνσης παιδιών με λεισμανίαση.
Παρά την διάγνωση οι αρχές κράτησαν κρυφό το σχετικό έγγραφο που έχει σταλεί προς κάθε εμπλεκόμενο η Διεύθυνση υγείας. Τα περιστατικά καταγράφηκαν στο καταυλισμό των Ρομά στην περιοχή  του Ρηγανόκαμπου.

Να σημειωθεί πως η λεϊσμανίαση μεταδίδεται στον άνθρωπο μέσω παρένθετου φορέα όπως από τσίμπημα σκνίπας. Στο ίδιο έγγραφο της Διεύθυνσης Υγείας το οποίο κρατήθηκε μυστικό από τις αρχές επισημαίνεται η αναγκαιότητα λήψης μέτρων προκειμένου η συγκεκριμένη περιοχή να πάψει ν’ αποτελεί απειλεί για τη δημόσια υγεία καθώς διαπιστώθηκα πως αποτελεί ποικιλόμορφη εστία μόλυνσης.

πηγή: patrastimes

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 15,Μάιος, 2015, 8:46 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

1 σχόλιο για “Πάτρα: Κρούσματα Καλαζάρ σε ανθρώπους”

 1. Η λεϊσμανίαση είναι μια αρρώστια που προσβάλλει το σκύλο και τον άνθρωπο.
  Μεταδίδεται με το τσίμπημα σκνίπας κατα το σχήμα: σκύλος – σκνίπα – σκύλος ή σκύλος – σκνίπα – άνθρωπος. Ο σκύλος δηλαδή θεωρείται ο κύριος φορέας- δεξαμενή της αρρώστιας.
  Τόσο στο σκύλο όσο και στον άνθρωπο διακρίνουμε δύο μορφές λεϊσμανίασης: α) την -σχετικά αθώα_ δερματική λεϊσμανίαση (στο μέρος του τσιμπήματος δημιουργείται σπυράκι – έλκος- επούλωση έλκους,η οποία όμως αφήνει ουλή «σημάδι») β) Την σπλαχνική λεϊσμανίαση,η οποία είναι βαρύτατη ασθένεια: Στον άνθρωπο-στη χώρα μας-εντοπίζεται κυρίως στα μικρά παιδιά «παιδικό kala -azar» με κύριο σύμπτωμα το πρήξιμο της σπλήνας.
  Στο σκύλο η σπλαχνική λεϊσμανίαση μας δίνει: 1)απώλεια βάρους ,ενώ η όρεξη διατηρείται.2) κουράζεται εύκολα στο κυνήγι 3) κάποτε μπορεί να τρέχει αίμα από τη μύτη. Επίσης ο σκύλος παρουσιάζει κακή όψη τριχώματος (σαν λερωμένο), έντονη πιτυρίδα, τριχόπτωση ( ειδικά όταν αυτή συμβαίνει γύρω από τα μάτια του ζώου,αυτό φαίνεται σαν να φορά ….γυαλιά),τα νύχια του μεγαλώνουν πολύ.

  Από τη στιγμή που θα μολυνθεί ο σκύλος μέχρι να εμφανισθούν τα πρώτα συμπτώματα, μπορεί να περάσουν λίγοι μήνες , ως ένας χρόνος.
  Η αρρώστια εξελίσεται αργά και διαρκεί μήνες ή χρόνια.
  Η πρόγνωσή της -πάντα στο σκύλο- είναι βαρειά και οι πιθανότητες πλήρους θεραπείας μικρές.
  Αντιγράφω από επιστημονικό σύγγραμα: «Η θεραπεία στη λεϊσμανίαση του σκύλου, σε αντίθεση με αυτή του ανθρώπου,αποσκοπεί μόνο στην παράταση της ζωής του ζώου,το οποίο παραμένει φορέας της νόσου. Το ζώο αυτό αποτελεί σοβαρό κίνδυνο για τα άλλα σκυλιά και για τον άνθρωπο. Για το λόγο αυτό συνιστάται η θανάτωση των ασθενών ζώων»
  Υπάρχει εμβόλιο για την λεϊσμανίαση του σκύλου ,αλλά είναι πανάκριβο.
  Υπάρχει επίσης ειδικό test για την ανίχνευση-επιβεβαίωση της ασθένειας, που κάνει ο κτηνίαρτοος,παίρνοντας λίγο αίμα από τον σκύλο.
  Ο γράφων -σαν κτηνίατρος- συμβουλεύει: Όσοι έχετε σκυλιά και υποψιάζεστε λεϊσμανίαση,μη στιγκουνεύεσθε τα 20- 30 ευρώ για το ειδικό test.-

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

 • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr