Τι θα συμβεί με τις αλλαγές στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης

Άμεση έναρξη από το 2015 της σταδιακής αύξησης των ορίων ηλικίας, προβλέπει το χειρότερο σενάριο για τις αλλαγές στη συνταξιοδότηση. Στόχος είναι τα όρια ηλικίας να προσαρμοστούν στο 62ο και στο 67ο έτος της ηλικίας και είναι το σενάριο που υποστηρίζουν οι δανειστές.

Το «ήπιο» σενάριο προβλέπει τη σταδιακή αύξηση των ορίων από 1.1.2020 και την ολοκλήρωσή του ως το 2025 και είναι αυτό που συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες για ένα συμβιβασμό μεταξύ των δύο πλευρών, όπως αναφέρει το «Βήμα».

Όσο για το πιο αισιόδοξο σενάριο, το οποίο προτείνει το υπουργείο Εργασίας,  περιλαμβάνει μία δεκαετή μεταβατική περίοδο ως το 2025, κατά την οποία θα διατηρηθούν τα σημερινά όρια συνταξιοδότησης, ώστε να ικανοποιηθούν τα ώριμα δικαιώματα και αύξηση των ορίων ηλικίας από το 2025 και μετά.

Από το 2012, τα γενικά όρια συνταξιοδότησης έχουν προσδιοριστεί στο 67ο έτος με 40 έτη ασφάλισης. Ωστόσο κατηγορίες ασφαλισμένων διατηρούν σε ισχύ μεταβατικές διατάξεις πρόωρης συνταξιοδότησης. Σύμφωνα με εκτιμήσεις του υπουργείου Εργασίας, περίπου 300.000 ασφαλισμένοι, σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, είναι εκείνοι που διατηρούν δικαίωμα συνταξιοδότησης πριν από το 62ο έτος της ηλικίας. Οι μισοί από αυτούς έχουν τη δυνατότητα άμεσης αποχώρησης καθώς διαθέτουν θεμελιωμένα αλλά και ώριμα δικαιώματα. Έτσι, μία ενδεχόμενη εφαρμογή άμεσων αλλαγών στα όρια ηλικίας, μπορεί να κρύβει τον κίνδυνο αθρόων συνταξιοδοτήσεων.

Ακόμη, αντικείμενο των διαπραγματεύσεων σε αυτό τον τομέα είναι τόσο η εφαρμογή της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος στα επικουρικά ταμεία όσο και ο νέος τρόπος υπολογισμού των συντάξεων κύριας ασφάλισης από το 2015.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 17,Μάιος, 2015, 10:38 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr