Χαμός με τον ΑΓΩΓΟ TAP και στην Καστοριά.Δεκάδες παρεμβάσεις και αντιδράσεις. » Σκουριές δικαστήρια ασφαλιστικά μέτρα » τονίζουν φορείς και πολίτες. Κρίσιμη παρέμβαση από το ΚΙΝΗΜΑ Δημοκρατών Σοσιαλιστών

Σκληρή ανακοίνωση για τον αγωγό TAP από το ΚΙΝΗΜΑ Δημοκρατών Σοσιαλιστών.

 • »Στόχος όλων (και των πολιτών βεβαίως) πρέπει να είναι η διασφάλιση τώρα της παροχής φυσικού αερίου στην περιοχή μας, γιατί αλλιώς κανένα ουσιαστικό όφελος δεν θα υπάρξει για τους κατοίκους του Νομού μας.
 • Εμείς γι’ αυτό και μόνο γι’ αυτό θα αγωνισθούμε».

Είναι μια σοβαρή προσέγγιση από το ΚΙΝΗΜΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΩΝ που θα λέγαμε πως τοπικά κόμμα μπαίνει για πρώτη φορά στην κρίσιμη ουσία πολλών ζητημάτων για τον αμφιλεγόμενο αγωγό την στιγμή που είναι απούσα η εταιρία που θέλει να τον κατασκευάσει

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ –

Τι θα γίνει με τον αγωγό αερίου;

 • Οι διαδικασίες για τον αγωγό, που θα μεταφέρει φυσικό αέριο από το Αζερμπαϊτζάν μέσω Ελλάδας στη δυτική Ευρώπη, συνεχίζονται.
 • Ο αγωγός αυτός, θα εξασφαλίσει κέρδη στους παραγωγούς φυσικού αερίου στο Αζερμπαϊτζάν και φθηνή ενέργεια στους καταναλωτές στις χώρες της δυτικής Ευρώπης.
 • Τι θα σημαίνει όμως για την περιοχή μας, από όπου θα διέρχεται σε μήκος περίπου 60 χιλιομέτρων;
 • Σίγουρα θα σημαίνει δέσμευση εκτάσεων αλλά και υποβάθμιση της αξίας της γης και της παραγωγικότητας της και των καλλιεργειών σ’ όλο το μήκος της ζώνης που προβλέπεται για την διέλευση του. Μ΄ άλλα λόγια ζημιά που δεν μπορεί ν’ αναπληρωθεί με κάποια αποζημίωση για την αχρηστευόμενη έκταση.
 • Μόνο ένα μπορεί να είναι αξιόλογο αντισταθμιστικό όφελος για τους κατοίκους του ακριτικού μας Νομού: Η χορήγηση φυσικού αερίου κυρίως για θέρμανση.
 • Μέχρι στιγμής όμως κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται και οι τοπικοί εκπρόσωποι ( στην Βουλή και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση) δεν διεκδικούν σοβαρά την εξασφάλιση της παροχής αερίου.
 • Ως ΚΙΝΗΜΑ Δημοκρατών Σοσιαλιστών θεωρούμε ότι θα αποτελέσει τραγική απώλεια και μεγάλη ήττα για την περιοχή αν δεν εξασφαλισθεί η αξιοποίηση του διερχόμενου φυσικού αερίου για τις τοπικές ανάγκες και την ανάπτυξη.
 • Διαφορετικά θα είναι σαν να περνά μια σιδηροδρομική γραμμή χωρίς κανένα σταθμό!!
 • Τυχόν συζητήσεις για κάποια ποσά από την (ιδιωτική) εταιρεία προς τους Δήμους αποπροσανατολίζουν και ¨χρυσώνουν το χάπι¨
 • Στόχος όλων (και των πολιτών βεβαίως) πρέπει να είναι η διασφάλιση τώρα της παροχής φυσικού αερίου στην περιοχή μας, γιατί αλλιώς κανένα ουσιαστικό όφελος δεν θα υπάρξει για τους κατοίκους του Νομού μας.
 • Εμείς γι’ αυτό και μόνο γι’ αυτό θα αγωνισθούμε.

Η Συντονιστική Επιτροπή του ΚΙΝΗΜΑτος Καστοριάς

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 26,Μάιος, 2015, 7:22 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

2 Σχόλια για “Χαμός με τον ΑΓΩΓΟ TAP και στην Καστοριά.Δεκάδες παρεμβάσεις και αντιδράσεις. » Σκουριές δικαστήρια ασφαλιστικά μέτρα » τονίζουν φορείς και πολίτες. Κρίσιμη παρέμβαση από το ΚΙΝΗΜΑ Δημοκρατών Σοσιαλιστών”

 1. iuniusmaximus

  …αλλιώς δεν υπάρχει λόγος….

 2. Όλγα

  Τον Παππά να συμβουλευτούν…

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

 • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr