Δημοσιεύθηκε η απόφαση για την παράταση στις 100 δόσεις – Εντός και οι ΟΤΑ (ΦΕΚ & εγκύκλιος)

Στο ΦΕΚ δημοσιεύθηκε η απόφαση της αναπληρώτριας υπουργού Οικονομικών Νάντιας Βαλαβάνη με την οποία παρατείνεται κατά ένα μήνα η προθεσμία (μέχρι 26 Ιουνίου) για την  ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών τους σε 100 δόσεις. Στη ρύθμιση, όπως είχε γράψει χτες το aftodioikisi.gr, συμπεριλαμβάνονται και οι ΟΤΑ όπως διευκρινίζει και σχετική εγκύκλιος του ΥΠΕΣΔΑ, καθώς κάτι τέτοιο ζητούσε με  επιστολή του και ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γ. Πατούλης.

Σύμφωνα με την απόφαση παρατείνονται τόσο η προθεσμία για την υπαγωγή στην ρύθμιση των οφειλών του άρθρου 1 στο οποίο συμπεριλαμβάνονται και οι ΟΤΑ (σ.σ. η παρ. 4 του άρθρου 1 αναφέρει ότι: “Στη ρύθμιση του παρόντος Κεφαλαίου υπάγεται επίσης το σύνολο των οφειλών που θα έχουν βεβαιωθεί έως τις 26.5.2015 προς ΟΤΑ α’ και β’ βαθμού και νομικά πρόσωπα αυτών, συμπεριλαμβανομένων των οφειλών που προκύπτουν από εισφορά σε χρήμα ή τη μετατροπή εισφοράς γης σε χρήμα των προς ένταξη ή και των ήδη ενταγμένων ιδιοκτησιών. Για τις οφειλές αυτές η σχετική αίτηση υποβάλλεται στην αρμόδια υπηρεσία του οικείου ΟΤΑ ή του οικείου νομικού προσώπου και εξετάζεται με ανάλογη εφαρμογή της παρ. 2 του άρθρου 170 του Ν.3463/2006, όπως ισχύει”) όσο και η ημερομηνία υποβολής αίτησης για την εφάπαξ εξόφληση μέρους οφειλής με έκπτωση του άρθρου 15 του ν.4321/2015.

Υπενθυμίζεται ότι το μέτρο είχε τεράστια επιτυχία καθώς κατατέθηκαν πάνω 700.000 αιτήσεις.

ΦΕΚ

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΥΠΕΣΔΑ

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 27,Μάιος, 2015, 7:42 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr