Στο «ταχυδρομείο» 150.000 εκκαθαριστικά της εφορίας – Ποιοι θα πληρώσουν

Στραβά ξεκινάει η ημέρα για 150.000 φορολογούμενους καθώς θα βρουν μήνυμα στον υπολογιστή τους ότι προστέθηκε ένα ακόμη φορολογικό βάρος. Αργά χθες το απόγευμα η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, προχώρησε στη βεβαίωση του τέλους επιτηδεύματος το οποίο αφορά στη χρήση του 2013.

Το ποσό αυτό, τουλάχιστον 1000 ευρώ ανά επιχείρηση, θα μπορεί να καταβληθεί:

1. Είτε εφάπαξ με έκπτωση 1,5%

2. Είτε σε οκτώ μηνιαίες δόσεις

3. Είτε να συμπεριληφθεί στη ρύθμιση των 100 δόσεων η οποία από χθες έχει παραταθεί μέχρι και τις 26 Ιουνίου. Στην τελευταία περίπτωση βέβαια, η επιχείρηση θα πρέπει να ρυθμίσει όχι μόνο το τέλος επιτηδεύματος αλλά και όλες τις οφειλές οι οποίες είχαν καταστεί ληξιπρόθεσμες μέχρι και το τέλος Μαρτίου.

Το «χτύπημα» στα νομικά πρόσωπα, ισοδυναμεί με πρόσθετο οικονομικό βάρος της τάξεως των 150 εκατομμυρίων ευρώ. Αυτό το ποσό θα έρθει να προστεθεί στον φόρο εισοδήματος νομικών προσώπων που θα πρέπει να πληρώνουν οι επιχειρήσεις –μικρές και μεγάλες- μέχρι το τέλος του χρόνου. Ο λογαριασμός ανεβαίνει καθώς, πριν καν ανακοινωθούν τα όποια πρόσθετα μέτρα ληφθούν για την επίτευξη της συμφωνία με τους δανειστές, οι επιχειρήσεις καλούνται ήδη να πληρώσουν τέσσερις διαφορετικούς φόρους:

1. Το ξεχασμένο τέλος επιτηδεύματος του 2013

2. Τον φόρο εισοδήματος νομικών προσώπων του 2015 μαζί με την προκαταβολή της επόμενης χρονιάς

3. Το τέλος επιτηδεύματος του 2015 το οποίο ενσωματώνεται στο εκκαθαριστικό του φόρου εισοδήματος νομικών προσώπων

4. Τον ΕΝΦΙΑ των νομικών προσώπων. Μπορεί να κυβέρνηση να μην έχει ξεκαθαρίσει ακόμη το τι θα πράξει με τον φόρο ακινήτων. Ωστόσο, η επιβολή θεωρείται βέβαιη.

Τη μορφή του ειδοποιητηρίου που έχει αρχίσει από χθες να αποστέλλει το υπουργείο Οικονομικών στις επιχειρήσεις, μπορείτε να το δείτε ΕΔΩ

 

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 27,Μάιος, 2015, 8:35 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr