Αποκλείονται 2000 άνεργοι από την κοινωφελή απασχόληση

Άλλη μία αναβολή φαίνεται πως θα πάρει η ανακοίνωση των προσωρινών πινάκων όσων ανέργων θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα κοινωφελούς απασχόλησης σε 32.844 θέσεις σε δήμους.

Η πιο πρόσφατη διορία που είχαν δώσει ατύπως κορυφαίοι παράγοντες του ΟΑΕΔ σε συνεννόηση με το Υπ. Εργασίας, δηλαδή τα τέλη Μαΐου μάλλον ξεπερνιέται.

Ένας είναι ο βασικός λόγος για τη διαφαινόμενη αναβολή της σχετικής ανακοίνωσης, σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr. Το γεγονός ότι περίπου 2000 άνεργοι, οι οποίοι υπέβαλαν αίτηση συμμετοχής στο εν λόγω πρόγραμμα δεν έγραψαν σε αυτήν το… ΑΜΚΑ των παιδιών τους ή δεν υπέβαλαν φορολογική δήλωση πέρσι λόγω του μηδενικού εισοδήματος που είχαν το 2013.

Η αμέλεια ή η άγνοια τους αυτή τους πέταξε τυπικά έξω από την «δεξαμενή» των υποψηφίων συμμετεχόντων στο πρόγραμμα κοινωφελούς απασχόλησης, αν και τα πραγματικά οικονομικά και οικογενειακά δεδομένα μάλλον θα τους διασφάλιζε μία θέση σε αυτό.

Έτσι οι αρμόδιοι παράγοντες του ΟΑΕΔ και του Υπ. Εργασίας βρίσκονται αντιμέτωποι όχι μόνο με ένα «τεχνικό» αλλά με ένα πολιτικό, ουσιαστικά, πρόβλημα για το αν θα επιτρέψουν στους 2000 αυτούς αιτούντες να καταλάβουν τη θέση που διεκδικούν, εφόσον φυσικά πληρούν τις υπόλοιπες προϋποθέσεις.

Το πρόβλημα με την τύχη αυτών των ανέργων γίνεται μεγαλύτερο για τον ΟΑΕΔ και το Υπ. Εργασίας αν σκεφτεί κανείς πως πχ το προαναφερθέν πρόγραμμα κοινωφελούς απασχόλησης έπρεπε να είχε «τρέξει» από τα τέλη … Φεβρουαρίου – αρχές Μαρτίου, με βάση το σχεδιασμό που υπήρχε από το Δεκέμβριο του 2014. Ωστόσο, η προκήρυξη των πρόωρων εκλογών στα τέλη Δεκεμβρίου, η η προεκλογική περίοδος αλλά και η μετεκλογική  επανεξέταση – επανασχεδίαση των προγραμμάτων από τη νέα ηγεσία του Υπ. Εργασίας οδήγησε τελικά σε μία καθυστέρηση σχεδόν τριών μηνών στο ξεμπλοκάρισμα του εν λόγω προγράμματος.

Στο ίδιο διάστημα, επίσης, σημειώθηκε καθυστέρηση για τους ίδιους λόγους στο πρόγραμμα ένταξης στην αγορά εργασίας με voucher 7000 (σ.σ. τελικά έγιναν 13.000) ανέργους πτυχιούχων ΑΕΙ –ΤΕΙ, ενώ το άλλο πρόγραμμα με voucher για 16.000 ανέργους 29-64 ετών πήρε αναβολή άλλους 2 μήνες.

Εξάλλου, τέσσερα προγράμματα που είχαν σχεδιαστεί στo πλαίσιo της πρωτοβουλίας Youth Guarantee δεν θεωρήθηκαν επιλέξιμα από την Κομισιόν και, έτσι, δεν θα προχωρήσουν.

capital.gr  Του Δημήτρη Κατσαγάνη

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 29,Μάιος, 2015, 9:05 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr