«Μη Καταβολή του Επιδόματος Θέρμανσης στους Δικαιούχους»

κ. Υπουργέ,

Το πετρέλαιο θέρμανσης αποτελεί, σήμερα, το κύριο καύσιμο για τη θέρμανση των ελληνικών νοικοκυριών, αλλά και ένα μεγάλο μέρος των εξόδων κατά τους χειμερινούς μήνες.

Η προηγούμενη κυβέρνηση, από το έτος 2013, θέσπισε τη διαδικασία επιστροφής ενός μεγάλου μέρους του ποσού που καταβάλει για τη θέρμανσή του το κάθε νοικοκυριό, μέσω της καταβολής του επιδόματος κατανάλωσης πετρελαίου θέρμανσης. Η διαδικασία αυτή αποτέλεσε ένα από τα κυριότερα μέτρα ανακούφισης των Ελλήνων και παράλληλα σε συνδυασμό με την πάταξη του λαθρεμπορίου καυσίμων και την αύξηση της κατανάλωσης, ιδιαίτερα τη χειμερινή περίοδο 2014-2015, βοηθούσης και της συγκυρίας της μείωσης της τιμής του πετρελαίου, αύξησε τα αντίστοιχα έσοδα προς όφελος της χώρας και κατ΄ επέκταση και των πολιτών.

Η διαδικασία αυτή έτυχε ιδιαίτερης ανταπόκρισης, όπως είναι φυσικό στη Βόρεια Ελλάδα αλλά και σε περιοχές με μεγάλη διάρκεια χειμώνα.

Με την οικονομική ασφυξία του τελευταίου τετραμήνου οι Έλληνες καταναλωτές πετρελαίου θέρμανσης έχουν να λαμβάνουν το επίδομα θέρμανσης από τον Ιανουάριο του 2015, οπότε και καταβλήθηκαν τελευταία φορά τα αντίστοιχα ποσά στους λογαριασμούς των δικαιούχων.

Σε απάντησή σας, σε αντίστοιχη ερώτηση του συναδέλφου Βουλευτή της Ν.Δ, κ. Αναστασιάδη Σάββα, στις 08 Απριλίου 2015, κάνετε αναφορά στον τρόπο καταβολής του επιδόματος, στο ποσό που διατέθηκε από την αρχή του έτους, ύψους 78,9 εκ. ευρώ, και επικαλείστε τη ροή της επεξεργασίας και εκκαθάρισης των στοιχείων των δικαιούχων, χωρίς να διευκρινίζετε σε ποιο διάστημα αποδόθηκε το ποσό αυτό, γιατί αν αποδόθηκε τον μήνα Ιανουάριο (μιας και δεχόμαστε καθημερινά παράπονα πολιτών ότι δεν έχουν λάβει το επίδομα από τις αρχές Φεβρουαρίου και μετά) αυτό σημαίνει ότι η απόδοση του παραπάνω ποσού αφορά ενέργειες της προηγούμενης κυβέρνησης και ηγεσίας του Υπουργείου Οικονομικών. Επίσης δεν κάνετε καμία αναφορά σε πρόθεση – δυνατότητα καταβολής, όπως και πρόβλεψη απόδοσης του εναπομείναντος ποσού προς τους τελικούς δικαιούχους.

Επειδή το μέτρο της επιστροφής του επιδόματος κατανάλωσης πετρελαίου θέρμανσης αποτελεί μία από τις κύριες μορφές οικονομικής ενίσχυσης των φτωχών ελληνικών νοικοκυριών.

Επειδή η οικονομική ασφυξία που μαστίζει την αγορά κάνει υπολογίσιμο και το τελευταίο ευρώ.

Επειδή η προεκλογική σας δέσμευση για κατάργηση της εξίσωσης του φόρου του πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης, προς όφελος των καταναλωτών, δε διαφαίνεται να υλοποιείται όπως και πλήθος άλλων προεκλογικών υποσχέσεων.

Επειδή πρέπει να στηριχθούν οι φτωχοί συμπολίτες μας (αγρότες, κτηνοτρόφοι, συνταξιούχοι, εργάτες, ελεύθεροι επαγγελματίες, άνεργοι κ.α.).

Επειδή η πώληση πετρελαίου θέρμανσης έχει σταματήσει από τις 30/04/2015 και δεν μπορεί ένα μήνα μετά να γίνεται η επίκληση της διαδικασίας εκκαθάρισης ως λόγος καθυστέρησης.

Ερωτάσθε κ. Υπουργέ:

  1. Ποιο είναι το ύψος του ποσού που προκύπτει ως εναπομένον υπόλοιπο επιδόματος του πετρελαίου θέρμανσης;

  1. Πότε προβλέπετε ότι θα αποδοθεί το αντίστοιχο ποσό στους δικαιούχους καταναλωτές;

Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η

Προς: Τον κ. Γιάνη Βαρουφάκη, Υπουργό Οικονομικών

ΘΕΜΑ: «Μη Καταβολή του Επιδόματος Θέρμανσης στους

Δικαιούχους»

Η ερωτώσα Βουλευτής,

Μαρία Β. Αντωνίου

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 2,Ιούνιος, 2015, 11:40 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

1 σχόλιο για “«Μη Καταβολή του Επιδόματος Θέρμανσης στους Δικαιούχους»”

  1. Την θυμάστε; » Η ελπίδα έρχεται»….Όμως η ελπίδα ,δυστυχώς δεν φέρνει χρήματα!
    Η ελπίδα φέρνει….ελπίδα,κι αν είσαι και λίγο μάγκας ,φέρνει και.. ..εξουσία!
    Διαβάζουμε : Το 70 τα εκατό του ΣΥΡΙΖΑ είναι πρώην ΠΑΣΟΚ, το υπόλοιπο 30 είναι η «πρώτη φορά αριστερά». Το ΠΑΣΟΚ το γνωρίσαμε: είναι αυτό που κυρίως – και με την ΝΔ βέβαια- μας έφεραν εδώ που μας έφεραν.
    Όμως αυτή η «πρώτη φορά αριστερά «,δικαιούται το χρόνο της· με περίσκεψη της τον δίνουμε και περιμένουμε. Κάνουμε υπομονή ! Άλλωστε οι άνθρωποι ήρθαν με εκλογές. Δεν προσπάθησαν να έρθουν απ’ το Γράμμο και το Βίτσι όπως κάποτε…

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr