Πώς θα πληρώσετε τον λογαριασμό της ΔΕΗ σε πολλες δόσεις

Ένα νέο πρόγραμμα διακανονισμών που θα περιλαμβάνει περισσότερες δόσεις και μείωση της προκαταβολής επί της συνολικής οφειλής που θα πρέπει να καταβάλει κάποιος για να ενταχθεί σε αυτό, προωθεί η ΔΕΗ προκειμένου να περιορίσει τις ανεξόφλητες οφειλές ρεύματος που σήμερα φτάνουν στα 1,9 δισ ευρώ.

Το πρόβλημα των ληξιπρόθεσμων οφειλών αποφάσισε να λύσει η διοίκηση της ΔΕΗ, η οποία προς τα τέλη της επόμενης εβδομάδας αναμένεται να εγκρίνει το νέο πρόγραμμα διακανονισμών, ενώ εξετάζεται να καλυφθεί το νομικό κενό που επιτρέπει σε καταναλωτές που χρωστούν μεγάλα ποσά να μεταπηδούν σε άλλες εταιρείες, χωρίς πριν να αποπληρώσουν τα χρέη τους.

 

Βέβαια η Δοικηση της εταιρίας προς το παρόν κρατά κλειστά τα χαρτιά της για τις λεπτομέρειες του προγράμματος, ωστόσο πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει θέλουν τον αριθμό των δόσεων να εξαρτάται από το βαθμό συνέπειας του οφειλέτη.

 

Τα σενάρια

Τα σενάρια κάνουν λόγο ότι για τους καταναλωτές που έχουν οφειλές ο αριθμός θα ξεπερνά το όριο των 16 δόσεων, ενώ για τους ευάλωτους που έχουν ενταχθεί στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο να ξεπερνούν ακόμα και τις 40.

Επίσης, αναμένεται να μειωθεί το «πλαφόν» του 25% επί του ποσού ενός διμηνιαίου λογαριασμού που ισχύει σήμερα ως ελάχιστη καταβολή τον μήνα. Τέλος, η προκαταβολή αναμένεται να μειωθεί από το 20% -που είναι τώρα- γύρω στο 10%.

Άλλα σενάρια αναφέρουν ότι το ποσό των δόσεων που θα κυμαίνεται, ανάλογα με την οφειλή, να φτάνει ακόμα και τις 80 δόσεις. Επίσης, υπάρχει και το σενάριο να υιοθετηθεί ένα ειδικό πλαίσιο ρυθμίσεων οφειλών των επιχειρήσεων που έχουν εποχικό χαρακτήρα, όπως είναι οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα του τουρισμού.

Σημειώνεται πως σήμερα οι 16 δόσεις αφορούν στους πελάτες της ΔΕΗ που δεν έχουν υπαχθεί σε καθεστώς Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου, καθώς για τους τελευταίους οι δόσεις φτάνουν σήμερα ακόμη και τις 40.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 14,Ιούνιος, 2015, 1:15 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr