Ο ΟΑΕΔ ζητάει από ανέργους πίσω το επίδομα ανεργίας

 Λάμβαναν το επίδομα ανεργίας, ενώ είχαν ξεκινήσει φοίτηση σε ιδιωτικό ΙΕΚ.
Εντοπίστηκαν όμως από τον ΟΑΕΔ και τώρα τους ζητείται να επιστρέψουν τα ποσά εκείνα του επιδόματος, που έλαβαν κατά τη διάρκεια της παρακολούθησης των μαθημάτων του Ινστιτούτου.
Πρόκειται για περίπου 60 περιπτώσεις ανέργων στη Ρόδο, οι οποίοι δεν προχώρησαν σε αναστολή καταβολής του επιδόματος ανεργίας, ως όφειλαν, παρά το γεγονός ότι είχαν ενταχθεί σε προγράμματα φοίτησης σε Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης του νησιού.
Σύμφωνα με πληροφορίες του dikaiologitika.gr οι αρμόδιες υπηρεσίες ελέγχου του Οργανισμού στο νησί εντόπισαν πριν από ένα μήνα την παρατυπία και ενημέρωσαν τη διοίκηση στην Αθήνα για τα περαιτέρω. Ήδη έχει ξεκινήσει η διαδικασία αποστολής ενημερωτικών επιστολών προς κάθε μία από αυτές τις περιπτώσεις ανέργων, όπου αναγράφεται ρητά και το ποσό που πρέπει να επιστραφεί. Υπάρχουν περιπτώσεις όπου το ποσό της επιστροφής υπερβαίνει τις 3.000 ευρώ.
Αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες του Οργανισμού επισημαίνουν όμως ότι τελικά, οι άνεργοι της συγκεκριμένης κατηγορίας, παρά το λάθος που έκαναν, θα αποφύγουν να επιστρέψουν τα οφειλόμενα. Απλώς θα προβούν σε μια διαδικασία ιδιότυπου συμψηφισμού που ακολουθείται σε τέτοιες περιπτώσεις και έχει γίνει και στο παρελθόν.
Ύστερα από την ολοκλήρωση της διαδικασίας των ενστάσεων που ακολουθείται σε αυτές τις περιπτώσεις, το θέμα τους θα φτάσει στο ΔΣ του Οργανισμού. Ακολούθως θα ζητηθεί από τους ανέργους αυτής της κατηγορίας, μόλις ολοκληρώσουν τη φοίτηση στο ΙΕΚ της αρεσκείας τους, να υποβάλλουν αίτηση επαναχορήγησης του επιδόματος ανεργίας, για το χρονικό διάστημα που υπολείπεται. Έτσι, τα χρήματα που υποτίθεται πρέπει να δώσουν πίσω, θα ζητούν να τους επιστραφούν μέσω νόμιμης πια, καταβολής του επιδόματος ανεργίας. Στο σημείο αυτό οι υπηρεσίες του Οργανισμού θα πραγματοποιήσουν, άτυπα, έναν απλό συμψηφισμό και θα καλύψουν τη διαφορά που προκύπτει από το ποσό που ήδη έχει χορηγηθεί σε αυτούς τους ανέργους. Η διοίκηση του Οργανισμού πάντως επεξεργάζεται τρόπους αλλαγής της εν λόγω διάταξης νόμου (1545/1985) καθώς δεν φαίνεται να διευκρινίζεται με σαφήνεια πότε δεν λογίζονται ως άνεργοι οι μαθητευόμενοι σε επαγγελματικές σχολές και σε ΙΕΚ.
dikaiologitika.gr
Δημοσιεύτηκε απο τον στις 14,Ιούνιος, 2015, 3:19 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr