Κομισιόν: Ο πρόεδρος Γιούνκερ έκανε μια σημαντική και τελευταία προσπάθεια αυτό το διήμερο

Δείτε την ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής – Επισημαίνεται η πεποίθηση Γιούνκερ ότι ακόμα μπορεί να βρεθεί λύση μέχρι το τέλος Ιουνίου

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έδωσε ουσιαστικά τελεσίγραφο στην ελληνική πλευρά για να καταλήξει σε μια συμφωνία μέχρι το επόμενο Eurogroup της 18ης Ιουνίου που θα λάβει χώρα στο Λουξεμβούργο, παρόλο που πηγές από τις Βρυξέλλες υποστηρίζουν πως στην επόμενη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης θα συζητηθεί κυρίως η εκλογή του επόμενου επικεφαλής του Eurogroup.

Η ανακοίνωση της Κομισιόν

«Ο Πρόεδρος Γιούνκερ έκανε μια σημαντική και τελευταία προσπάθεια αυτό το διήμερο, μέσω εκπροσώπων του και σε στενή συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και τους εμπειρογνώμονες του Διεθνούς  Νομισματικού Ταμείου, για να καταλήξουν σε μια συμφωνία με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, που θα μπορούσε να καταλήξει σε μια θετική αξιολόγηση μέχρι το Eurogroup της 18ης Ιουνίου.

Ενώ έχει σημειωθεί κάποια πρόοδος, οι συνομιλίες δεν έχουν καταφέρει το στόχο τους καθώς εξακολουθούν να υπάρχουν σημαντικές διαφορές μεταξύ των σχεδίων των ελληνικών αρχών και των κοινών απαιτήσεων της Επιτροπής, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ της τάξης του 0,5-1% του ΑΕΠ, που ισοδυναμεί με 2 δισ. ευρώ μόνιμων δημοσιονομικών μέτρων σε ετήσια βάση. Επιπλέον, οι ελληνικές προτάσεις παραμένουν ημιτελείς. Σε αυτή τη βάση, περαιτέρω συζήτηση θα πρέπει τώρα να λάβει χώρα στο πλαίσιο του Eurogroup.

O Πρόεδρος Γιούνκερ παραμένει πεπεισμένος ότι με την ενίσχυση των μεταρρυθμιστικών προσπαθειών από την ελληνική πλευρά και την πολιτική βούληση από όλες τις πλευρές, η λύση μπορεί ακόμα να βρεθεί πριν από το τέλος του μήνα».

Ενδεικτικό του κάκιστου κλίματος ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και τους εταίρους μας, είναι πως οι συνομιλίες  διήρκεσαν μόλις 45 λεπτά, πριν οι δύο πλευρές αποχωρήσουν από τις διαπραγματεύσεις, χωρίς ουδείς να μπορεί προς το παρόν να πει με σιγουριά αν υπάρχει έστω και η παραμικρή πιθανότητα να καταλήξουμε σε μια συμφωνία μέχρι το Eurogroup της 18ης Ιουνίου.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 14,Ιούνιος, 2015, 8:54 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΔΙΕΘΝΗ, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr