Νέα ρύθμιση οφειλών στη ΔΕΗ

Προκαταβολή 10% και μέχρι 36 μηνιαίες δόσεις για τους οικιακούς καταναλωτές και τις επιχειρήσεις, που αυξάνονται σε 40 έως 60 για ευάλωτες ομάδες και άλλες κατηγορίες, καθώς και ειδικές ρυθμίσεις χρεών για τις τουριστικές επιχειρήσεις, προβλέπει πρόγραμμα εξόφλησης οφειλών προς τη ΔΕΗ, που ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ Μανώλη Παναγιωτάκη.
Αναλυτικά, προβλέπονται τα εξής:
– Δόσεις έως 36 μηνιαίες δόσεις, σε συνάρτηση με το ύψος της οφειλής και την κατάσταση του οφειλέτη, για το σύνολο των οικιακών καταναλωτών και τις επιχειρήσεις τόσο στη χαμηλή όσο και στη μέση τάση. Για την υψηλή τάση, όπου οι καταναλωτές είναι αριθμητικά λίγοι, οι ρυθμίσεις θα είναι εξατομικευμένες. Ο αριθμός των δόσεων θα καθορίζεται από το τοπικό γραφείο της ΔΕΗ με κριτήρια όπως το εισόδημα, το ύψος της κατανάλωσης, το ιστορικό του καταναλωτή, την κατάσταση της επιχείρησης και άλλα, ενώ η δόση δεν θα πρέπει να υπερβαίνει το 30 % του μηνιαίου λογαριασμού.
– 40 έως 60 δόσεις για ευάλωτες ομάδες πληθυσμού, όπως δικαιούχοι του κοινωνικού τιμολογίου, άτομα με αναπηρία κ.λπ. Σημειώνεται ότι για τις ομάδες αυτές δεν δεν κόβεται η παροχή της ηλεκτροδότησης.
– Η ρύθμιση είναι έντοκη με το εκάστοτε ισχύον συμβατικό επιτόκιο που τώρα είναι 5,7%.
– Για τις εποχικές (τουριστικές) επιχειρήσεις προβλέπεται προκαταβολή 20 % και 8 μέχρι 18 δόσεις, με προκαταβολή επίσης 10%.
– Στη ρύθμιση μπορούν να ενταχθούν όσοι είχαν επιδείξει αντισυμβατική ή παραβατική συμπεριφορά (π.χ. παράνομη σύνδεση μετρητή, κλοπή ρεύματος), οι οποίοι αποκλείονταν από προηγούμενες ρυθμίσεις.
Δημοσιεύτηκε απο τον στις 17,Ιούνιος, 2015, 11:43 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr