Λίστες με τις καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ στέλνουν οι τράπεζες.

Αποκάλυψη – ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ.

Λίστες με στοιχεία φορολογουμένων, στους τραπεζικούς λογαριασμούς των οποίων πιστώθηκαν ή χρεώθηκαν ποσά συνολικού ύψους άνω των 100.000 ευρώ κατά τη διάρκεια του 2014 και των δύο αμέσως προηγούμενων ετών, οφείλουν να στείλουν σε ηλεκτρονική μορφή στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων του υπουργείου Οικονομικών όλες οι τράπεζες της χώρας. Στα στοιχεία πρέπει να περιλαμβάνονται το όνομα, το επώνυμο και ο ΑΦΜ του δικαιούχου κάθε τραπεζικού λογαριασμού, το σύνολο των πιστώσεων, το σύνολο των χρεώσεων, το ποσό μεγαλύτερης χρέωσης ή πίστωσης μέσα στο έτος και τα υπόλοιπα του λογαριασμού την 31η-12-2014 και την 31η-12-2013. Τα στοιχεία αυτά θα αξιοποιηθούν από τις φοροελεγκτικές υπηρεσίες που εποπτεύει η ΓΓΔΕ για τη διενέργεια διασταυρώσεων με τα ποσά που έχουν αναγραφεί στις φορολογικές δηλώσεις των καταθετών προκειμένου να εντοπιστούν τυχόν μη δηλωθέντα εισοδήματα και έσοδα.

Με εγκύκλιο που εξέδωσε και απέστειλε πρόσφατα σε όλες τις τράπεζες και τα λοιπά πιστωτικά και χρηματοδοτικά ιδρύματα η γενική γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Αικ. Σαββαϊδου παρέχονται αναλυτικές διευκρινίσεις για τα στοιχεία των καταθετών που πρέπει να στείλουν οι τράπεζες και παρέχεται νέα προθεσμία αποστολής μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου.

Με την ίδια εγκύκλιο παρέχονται περαιτέρω διευκρινίσεις για τα στοιχεία που πρέπει να στέλνονται στη ΓΓΔΕ όσον αφορά τα επενδυτικά χαρτοφυλάκια των φορολογουμένων, τα μερίσματα που εισέπραξαν από εταιρίες εισηγμένες στο Χρηματιστήριο, τις δόσεις δανείων που κατέβαλαν κατά τη διάρκεια του 2014 και τα ασφαλιστικά συμβόλαια ζωής, θανάτου, προσωπικών ατυχημάτων και ασθενείας που έχουν συνάψει.

Οι οδηγίες που δίδονται με την εγκύκλιο αυτή αφορούν, ειδικότερα, στην εφαρμογή διατάξεων της υπ’ αριθμόν ΠΟΛ. 1033/28-1-2014 απόφασης του τότε γενικού γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Χ. Θεοχάρη, που προβλέπουν ότι:

Τα πιστωτικά ιδρύματα, συμπεριλαμβανομένων και των υποκαταστημάτων αλλοδαπών πιστωτικών ιδρυμάτων, υποχρεούνται να διαβιβάζουν στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων του υπουργείου Οικονομικών, στη Δ/νση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης ΓΓΔΕ, καταστάσεις σε ηλεκτρονικό αρχείο με στοιχεία που αφορούν σε δεδομένα καταθετικών λογαριασμών ή/και λογαριασμών πληρωμών φυσικών προσώπων, οι οποίοι εμφανίζουν είτε συνολική ετήσια κίνηση χρέωσης είτε συνολική ετήσια κίνηση πίστωσης μεγαλύτερη των εκατό χιλιάδων (100.000) ευρώ.

Η εταιρία Ελληνικά Χρηματιστήρια πρέπει να διαβιβάσει στη ΓΓΔΕ σε μορφή ηλεκτρονικού αρχείου στοιχεία που αφορούν σε μερίσματα, τα οποία διανεμήθηκαν σε φυσικά και νομικά πρόσωπα κατά το προηγούμενο έτος από εταιρίες με μετοχές εισηγμένες στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Τα πιστωτικά ιδρύματα, τα χρηματοδοτικά ιδρύματα και οι εταιρίες παροχής πιστώσεων υποχρεούνται να διαβιβάζουν στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων του υπουργείου Οικονομικών, στη Δ/νση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης ΓΓΔΕ, καταστάσεις σε ηλεκτρονικό αρχείο με στοιχεία που αφορούν σε χρηματικά ποσά που πραγματικά καταβάλλονται από φυσικά πρόσωπα για τοκοχρεωλυτική απόσβεση δανείων τακτής λήξης, περιλαμβανομένων και των δεδουλευμένων και καταβεβλημένων τόκων, καθώς και των τυχόν τόκων υπερημερίας. Στην έννοια των χρηματοδοτικών ιδρυμάτων περιλαμβάνονται και οι εταιρίες χρηματοδοτικής μίσθωσης (financial leasing).

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 17,Ιούνιος, 2015, 4:28 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr