Από το 2016 και με δόσεις η αποκατάσταση των συντάξεων μετά την απόφαση του ΣτΕ

Οι συνταξιούχοι θα αρχίσουν να λαμβάνουν από τον επόμενο Ιούνιο το 1/10 των χρημάτων που είχαν περικοπεί – Με ομόλογα σχεδιάζεται να «αποζημιωθούν» οι 30 συνταξιούχοι που προσέφυγαν στο ΣτΕ.

Την αποκατάσταση από τον Ιούνιο του 2016 και σε δόσεις προβλέπει σύμφωνα με πληροφορίες το σχέδιο της κυβέρνησης για τις συντάξεις μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που έκρινε αντισυνταγματικές περικοπές που επιβλήθηκαν το 2012.

Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο το σχέδιο αυτό έχει συζητηθεί ανάμεσα σε συναρμόδια στελέχη υπουργείου Εργασίας και Οικονομικών ως ένα πρώτο πλάνο αντιμετώπισης του σχετικού κόστους, το οποίο κατά τον Γενικό Γραμματέα Κοινωνικής Ασφάλισης ανέρχεται σε 2 δισ. ευρώ.

Το σχέδιο προβλέπει, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι το σύνολο των συνταξιούχων θα αρχίσει να λαμβάνει από του χρόνου το 1/10 από τις μειώσεις που θα πρέπει να σταματήσουν να ισχύουν από τις 9 Ιουνίου 2015. Όσο για τους 30 συνταξιούχους που δικαιώθηκαν μετά την προσφυγή τους στο ανώτατο δικαστήριο εξετάζεται ακόμα και η πληρωμή τους με ομόλογα του Δημοσίου.

Στο πλάνο αυτό έρχεται να προστεθεί και μια καθοριστική παράμετρος, που αναδεικνύεται από την «καθαρογραμμένη» απόφαση του ΣτΕ, σύμφωνα με την οποία μετά την αντισυνταγματικότητα των περικοπών θα πρέπει τα δικαστήρια να εκδώσουν εκ νέου αποφάσεις για τον τρόπο επιστροφής των αναδρομικών σε όσους δικαίωσε το ΣτΕ και στη συνέχεια η κυβέρνηση να αποφασίσει πώς και πότε θα ακυρώσει τις μειώσεις για το σύνολο των συνταξιούχων και θα επιστρέψει και τα αναδρομικά από το 2012 στους περίπου 30 συνταξιούχους που δικαίωσε το ΣτΕ.

«Αυτή η διαδικασία θα κρατήσει πολλούς μήνες και σε κάθε περίπτωση δεν βιαζόμαστε έως ότου εκδοθούν και οι νέες αποφάσεις των δικαστηρίων κατ’ εφαρμογήν της απόφασης του ΣτΕ», ανέφερε στην εφημερίδα αρμόδιο κυβερνητικό στέλεχος.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 20,Ιούνιος, 2015, 12:07 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr