Τροπολογία για παράταση ρύθμισης οφειλών στα Ταμεία κατέθεσαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Παράταση μέχρι το τέλος Ιουλίου για την υπαγωγή στις διατάξεις περί ρύθμισης οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία προτείνουν, με τροπολογία που κατέθεσαν στη Βουλή, τέσσερις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι κ.κ. Στ. Λεουτσάκος, Θαν. Πετράκος, Γιάνης Σταθάς και Δέσποινα Χαραλαμπίδου, που προτείνουν την παράταση ανέφεραν ότι «η προτεινόμενη διάταξη αποσκοπεί στην ομαλή διευκόλυνση και εξυπηρέτηση των οφειλετών που προσέρχονται στους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης προς ρύθμιση των οφειλών τους, λόγω του μεγάλου αριθμού ενδιαφερομένων και προκειμένου να αποφευχθεί αδυναμία εξυπηρέτησής τους και κατά συνέπεια απώλεια του δικαιώματος υπαγωγής χωρίς υπαιτιότητά τους.

Ειδικότερα, η παράταση αφορά οφειλές προς φορείς κοινωνικής ασφάλισης πλην ΝΑΤ, οι οποίες κατέστησαν ληξιπρόθεσμες την 1.4.2015 για οφειλές προς ΙΚΑ- ΕΤΑΜ των ΝΠΔΔ του Δημοσίου, ΑΕ του Δημοσίου κλπ, όπως ορίζεται στην παρ. 8 του αρθ. 28 του Ν. 4321/2015, καθώς και για επιστροφές παροχών ενώ δεν ισχύει για οφειλές που αφορούν σε ενοίκια ακινήτων ιδιοκτησίας ΦΚΑ.

Στην αιτιολογική έκθεση αναφέρεται ότι: «Δεδομένης της ανάγκης ρύθμισης ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τους φορείς κοινωνικής ασφάλισης πλην ΝΑΤ, τόσο για την αύξηση των εσόδων των ΦΚΑ όσο και για την διατήρηση στην ενεργό οικονομία επιχειρήσεων και επαγγελματιών, παρατείνεται έως 31.7.2015 η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων για υπαγωγή στις διατάξεις του αρθ. 28 του Ν.4321/2015, όπως ισχύει».

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 25,Ιούνιος, 2015, 5:15 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr