Τι θα συμβεί με την καταβολή των συντάξεων – Συζητείται όριο 360 ευρώ

Πώς θα πιστοποιείται ότι ο πελάτης είναι συνταξιούχος;

Αν δοθεί ολόκληρο το ποσό, θα εξαντληθεί η ρευστότητα των τραπεζών

Για άμεση εξάντληση της υπάρχουσας διαθέσιμης ρευστότητας στο τραπεζικό σύστημα, ακόμη και μετά την επιβολή των capital controls, προειδοποιούν τραπεζικά στελέχη στην περίπτωση που χορηγηθεί το σύνολο της σύνταξης στους συνταξιούχους από τα γκισέ των τραπεζών που θα ανοίξουν αποκλειστικά γι’ αυτό.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, γίνεται μια προσπάθεια οι τράπεζες να χορηγούν από το γκισέ το σύνολο του εβδομαδιαίου ορίου, περίπου 360 ευρώ, στους συνταξιούχους. Προς το παρόν όμως δεν είναι ακόμα τίποτα επίσημο καθώς οι τραπεζίτες βρίσκονται σε συζητήσεις με τον αρμόδιο υπουργό, κ. Στρατούλη.

Την ίδια ώρα υπάρχει ανησυχία στα τραπεζικά στελέχη για την κατάσταση που θα διαμορφωθεί με το άνοιγμα των καταστημάτων των τραπεζών για την εξυπηρέτηση και μόνο των συνταξιούχων.

Αφενός υπάρχει έντονος προβληματισμός για το μεγάλο αριθμό των συνταξιούχων σε σχέση με τον αριθμό των καταστημάτων που θα λειτουργήσουν αποκλειστικά γι’ αυτούς και το φόβο να δημιουργηθούν τεράστιες ουρές. Σύμφωνα με πληροφορίες Έλληνες τραπεζίτες είναι σε επικοινωνία με την Αντιπροεδρία της κυβέρνησης προκειμένου να βρεθούν λύσεις στο αντικειμενικό πρόβλημα.

Κάτι που μπορεί απο μόνο του να προκαλέσει μεγάλα προβλήματα. Είναι ενδεικτικό πως η ΟΤΟΕ έχει ζητήσει από το υπ. Προστασίας του Πολίτη να παρέμβει με αστυνομικές δυνάμεις στα σημεία όπου θα ανοίξουν οι τράπεζες υπό το φόβο επεισοδίων.

Μόνο η Εθνική Τράπεζα έχει υποβάλλει αίτημα να ανοίξουν 170 υποκαταστήματά της.

Απ’ τα 2,5 εκατομμύρια των συνταξιούχων μόλις 400.000 περίπου διαθέτουν debit card. Κάτι που σημαίνει ότι η μεγάλη πλειοψηφία θα πρέπει να περάσουν απ’ τα γκισέ. Με βάση το Προεδρικό Διάταγμα οι συνταξιούχοι που θα περάσουν απ’ το γκισέ μπορούν να κάνουν απαιτητό το σύνολο του ποσού της σύνταξης, κάτι που σημαίνει, όπως τονίζουν τραπεζικά στελέχη, πως θα υπάρξει άμεσα επικίνδυνος περιορισμός των διαθεσίμων. Σε σημείο μάλιστα που δεν θα μπορέσει να τηρηθεί ούτε καν το όριο των 60 ευρώ που έχει τεθεί ως ημερήσιο όριο ανάληψης για το σύνολο του πληθυσμού.

Επίσης ένα άλλο πρόβλημα που απασχολεί τις τράπεζες είναι ότι εφόσον θα ανοίξουν μόνο περιορισμένος αριθμός καταστημάτων δεν θα είναι πάντα εύκολο να πιστοποιήσει ο τραπεζικός υπάλληλος ότι ο πελάτης είναι συνταξιούχος ή δεν έχει έρθει για άλλη συναλλαγή.

Διαβάστε περισσότερα στo newmoney.gr

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 29,Ιούνιος, 2015, 4:47 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr