Τροπολογίες για τις μετεγγραφές στα ΑΕΙ

Κατατέθηκαν στη Βουλή οι δύο τροπολογίες για τις μετεγγραφές προκειμένου να προχωρήσει γρήγορα η σχετική ρύθμιση που συνδέεται με την εισαγωγή των φετινών υποψηφίων στα ΑΕΙ.

Οι δύο τροπολογίες, όπως αναμενόταν, αποκόπηκαν από το σχέδιο νόμου για την εκπαίδευση –που έχει παγώσει, όπως και πολλά άλλα, λόγω των πολιτικών εξελίξεων- και κατατέθηκαν μαζί με το υπό ψήφιση νομοσχέδιο για την ιθαγένεια.

Υπενθυμίζεται ότι μεταξύ των άλλων προβλέπεται ότι:

● Ο αριθμός των μετεγγραφομένων ισούται τουλάχιστον με το 15% του συνολικού αριθμού εισαχθέντων κατά το έτος 2014-2015 στις ανωτέρω σχολές. Σε περίπτωση ισοψηφίας κατά τη μοριοδότηση, πραγματοποιείται μετεγγραφή όλων των ισοψηφησάντων.

● Η χορήγηση του δικαιώματος μετεγγραφής πραγματοποιείται κατά φθίνουσα σειρά του συνόλου των μορίων που ο δικαιούχος συγκεντρώνει βάσει των προβλεπόμενων κριτηρίων, εισοδηματικών και κοινωνικών. Σε περίπτωση ισοψηφίας, λαμβάνονται υπόψη τα μόρια εισαγωγής στα ΑΕΙ των αιτούντων κατά φθίνουσα σειρά κατάταξης.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 9,Ιούλιος, 2015, 10:36 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr