Δόση – μαμούθ 24 δισ. ευρώ αναμένεται να διεκδικήσει η κυβέρνηση

Η Αθήνα είναι σε συνομιλίες με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για να διασφαλίσει έως 86 δισ. ευρώ στο πακέτο βοήθειας. Αυτό θα είναι το τρίτο πακέτο διάσωσης από το 2010, αναφέρει το Reuters.

Η Ελλάδα ενδεχομένως να ζητήσει 24 δισ. ευρώ στην πρώτη δόση του πακέτου διάσωσης από τους πιστωτές τον Αύγουστο για να ενισχύσει τις τράπεζες και να αποπληρώσει τα δάνεια προς την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, αναφέρει σε δημοσίευμα της η Αυγή, όπως μεταδίδει το Reuters.

Η Αθήνα είναι σε συνομιλίες με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για να διασφαλίσει έως 86 δισ. ευρώ στο πακέτο βοήθειας. Αυτό θα είναι το τρίτο πακέτο διάσωσης από το 2010, αναφέρει το Reuters.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Αυγής, οι ελληνικές αρχές περιμένουν να ολοκληρώσουν τις συνομιλίες με τους πιστωτές μέχρι τα μέσα Αυγούστου.

Η πρώτη δόση των 24,36 δισ. ευρώ θα χρησιμοποιηθεί για να διοχετευτούν 10 δισ. ευρώ σαν μια αρχικά ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών, 7,16 δισ. ευρώ για την αποπληρωμή ενός έκτακτου δανείου-γέφυρας, 3,2 δισ. ευρώ σε ελληνικά ομόλογα που έχει στην κατοχή της η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και άλλες πληρωμές, αναφέρει η Αυγή.

Έχει υπολογιστεί ότι οι ελληνικές τράπεζες ενδεχομένως να χρειαστούν έως 25 δισ. ευρώ σε κεφάλαια ανακεφαλαιοποίησης, καθώς οι ανάγκες τους αυξήθηκαν από τις εκροές καταθέσεων όταν απειλήθηκε η θέση της χώρας στην Ευρωζώνη εν μέσω του αδιεξόδου με τους πιστωτές, αναφέρει το Reuters.

Εάν οι συνομιλίες δεν ολοκληρωθούν εγκαίρως, οι ευρωπαϊκές αρχές ενδεχομένως να πρέπει να διαθέσουν περαιτέρω προσωρινή χρηματοδότηση όπως έκαναν και με το δάνειο-γέφυρα του Ιουλίου, αν και η Αυγή αναφέρει ότι αυτή η πιθανότητα δεν έχει συζητηθεί με τους πιστωτές.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 2,Αύγουστος, 2015, 9:25 πμ. στις Κατηγορίες photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr