Ποιοι γλιτώνουν τον “Τειρεσία”

Με ανακούφιση υποδέχτηκαν χιλιάδες επιχειρηματίες την ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών για παράταση στην εξόφληση των επιταγών που είχαν εκδοθεί κατά τη διάρκεια των τελευταίων εβδομάδων.

Με ανακούφιση υποδέχτηκαν χιλιάδες επιχειρηματίες την ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών για παράταση στην εξόφληση των επιταγών που είχαν εκδοθεί κατά τη διάρκεια των τελευταίων εβδομάδωνΣύμφωνα με τη νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, επιταγές, γραμμάτια και συναλλαγματικές με ημερομηνία πληρωμής-λήξης από τις 20 Ιουλίου έως τις 31 Αυγούστου δεν θα σφραγίζονται εφόσον οι εκδότες τους καλύψουν το αναγραφόμενο ποσό μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου. Η επιβολή των capital controls έκαναν άνω κάτω την αγορά και πολλοί επιχειρηματίες βρέθηκαν εν μιά νυκτί στον αέρα.
Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών, η παράταση δίνεται για τη διευκόλυνση των επιχειρήσεων που λόγω των τραπεζικών περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων δεν μπορούν να ανταποκριθούν εγκαίρως στις οικονομικές τους υποχρεώσεις.


Τι προβλέπει η ΠΝΠ για τις επιταγές

«Επιταγές, επί των οποίων έχει βεβαιωθεί από την πληρώτρια τράπεζα αδυναμία πληρωμής με ημερομηνία από την 20ή Ιουλίου 2015 μέχρι την 31η Αυγούστου 2015, όπως και γραμμάτια εις διαταγήν και συναλλαγματικές με ημερομηνία λήξης εντός του ανωτέρω χρονικού διαστήματος, που δεν εξοφλήθηκαν, δεν εμφανίζονται σε αρχεία δεδομένων οικονομικής συμπεριφοράς που τηρούνται από τα πιστωτικά ιδρύματα ή από φορείς χάριν αυτών, εάν αποδεδειγμένα εξοφληθούν το αργότερο μέχρι την 30ή Σεπτεμβρίου 2015» επισημαίνεται σε άρθρο της ΠΝΠ.

Παράλληλα, αναφέρεται ότι «με αποφάσεις του Κυβερνητικού Συμβουλίου για την Οικονομική Πολιτική (Κυ.Σ.Οι.Π.), μπορεί να ανατίθενται απευθείας έργα, κατά παρέκκλιση κάθε γενικής ή ειδικής διάταξης, με συμβάσεις ορισμένου χρόνου διάρκειας μέχρι τριών (3) μηνών, σε διακεκριμένους εμπειρογνώμονες (φυσικά ή νομικά πρόσωπα) σε χρηματοπιστωτικά, νομικά και οικονομικά θέματα, για την υποστήριξη της διαπραγμάτευσης της Ελληνικής Κυβέρνησης με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (Ε.Μ.Σ.), την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (Ε.Κ.Τ.) και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (Δ.Ν.Τ.) της υπογραφής των σχετικών συμβάσεων».

«Οι προκαλούμενες δαπάνες από τη σύναψη των συμβάσεων έργου ορισμένου χρόνου καλύπτονται από τον προϋπολογισμό του Υπουργείου Οικονομικών, με σχετική απόφαση του υπουργού Οικονομικών. Ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και ο υπουργός Οικονομικών εξουσιοδοτούνται να υπογράφουν από κοινού τις ανωτέρω συμβάσεις έργου» επισημαίνεται ακόμη.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 2,Αύγουστος, 2015, 10:25 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr