«Προβλήματα στην Π.Ε. Καστοριάς με συχνές επιδρομές αρκούδων σε κατοικημένες περιοχές»

Η ερώτηση που κατέθεσε η Βουλευτής Καστοριάς Μαρία Αντωνίου με θέμα: «Προβλήματα στην Π.Ε. Καστοριάς με συχνές επιδρομές αρκούδων σε κατοικημένες περιοχές».


Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η :

Προς: Τον Υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος & Ενέργειας, κ. Παναγιώτη Σκουρλέτη

ΘΕΜΑ: «Προβλήματα στην Π.Ε. Καστοριάς με συχνές επιδρομές αρκούδων σε κατοικημένες περιοχές»

Κ. Υπουργέ,

Πληθαίνουν τα κρούσματα επιθέσεων που δέχονται από αρκούδες οι κτηνοτρόφοι και τα ποιμνιοστάσια τους καθώς και οι μελισσοκόμοι, αλλά και οικίες απλών πολιτών στην Π.Ε. Καστοριάς.

Οι εμφανίσεις αρκούδων καταγράφονται τόσο στην ευρύτερη περιοχή της πόλης της Καστοριάς, όσο ιδιαίτερα στην περιοχή της Μεσοποταμίας, όπου έχουμε παρουσία αρκούδας, η οποία με καταστροφές σε ορνιθώνες και καλλιέργειες, έχει προκαλέσει έντονο φόβο στους πολίτες της περιοχής.

Το φαινόμενο αυτό τείνει να πάρει ανησυχητικές διαστάσεις αφού οι επιθέσεις έχουν γίνει τόσο συχνές, που από “θαύμα” δεν έχουμε κάποιο σοβαρότερο ατύχημα και αναμένεται να συνεχιστούν το προσεχές διάστημα, μιας και θα έχουμε καρποφορία σε καλλιέργειες όπως καλαμπόκια, μήλα, αχλάδια κ.α.

Σε όλα τα παραπάνω, μειονέκτημα αποτελεί και η μη απόδοση της χρηματοδότησης από το Πράσινο Ταμείο που ανήκει στην αρμοδιότητα σας, έτσι ώστε να είναι δυνατή η σύσταση της Ομάδας Άμεσης Επέμβασης που προβλέπεται και θα καλείτε σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, για την αντιμετώπιση επιθέσεων αρκούδας.

Κατόπιν όλων αυτών ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1) Τι μέτρα προτίθεστε να λάβετε για την προστασία των περιουσιών των διαφόρων παραγωγικών ομάδων που πλήττονται από τις επιθέσεις αυτές, καθώς και την αποφυγή πιθανών ατυχημάτων που μπορεί να υπάρξουν με απρόβλεπτες συνέπειες, για τους ίδιους τους Πολίτες της Π.Ε. Καστοριάς;

2) Ποιο το ύψος της χρηματοδότησης και σε πόσο χρονικό διάστημα προβλέπεται να αποδοθεί, έτσι ώστε να είναι δυνατή η σύσταση της Ομάδας Άμεσης Επέμβασης και η ενίσχυση της με τον απαραίτητο υλικοτεχνικό εξοπλισμό, ώστε να μπορεί να συνεισφέρει αποτελεσματικά ως προς τον σκοπό της δράσης της;

Η ερωτώσα Βουλευτής,

Μαρία Β. Αντωνίου

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 5,Αύγουστος, 2015, 10:22 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

1 σχόλιο για “«Προβλήματα στην Π.Ε. Καστοριάς με συχνές επιδρομές αρκούδων σε κατοικημένες περιοχές»”

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr