Συντάξεις: Μαχαίρι σε όσους παίρνουν πάνω από 1.000 ευρώ – Επικουρική και κύρια σύνταξη γίνονται ένα

Ήρθε η ώρα των συντάξεων και τα μαντάτα θα είναι μαύρα για τους συνταξιούχους, αλλά και για όσους πρόκειται να βγουν σε σύνταξη το επόμενο διάστημα.
Δεν είναι μόνο οι περικοπές λόγω της αύξησης των κρατήσεων υπερ Υγείας που θα μπουν από το Σεπτέμρη και θα είναι αναδρομικές από 1/17/2015, αλλά και οι νέες περικοπές που έρχονται.
Πλέον ενεργοποιείται η πρόταση της κυβέρνησης προς τους δανειστές για τη μείωση του συνταξιοδοτικού κόστους για το Δημόσιο.
Κάπως έτσι όλα δείχνουν ότι πάμε σε μειώσεις της τάξης του 10% για τους συνταξιούχους που παίρνουν ποσά άνω των 1.000 ευρώ/μήνα.
Προς το παρόν η κυβέρνηση διαρρέει ότι κάτω από τα 1.000 ευρώ οι συντάξεις δεν θα πειραχτούν.
Ωστόσο υπάρχει μια παγίδα.
Κανείς δεν διευκρινίζει προς το παρόν πως υπολογίζονται τα 1.000 ευρώ, αν μιλάμε δηλαδή μόνο για την κύρια ή το σύνολο της σύνταξης μαζί με την επικουρική.
Παράλληλα το επόμενο βήμα είναι να ενσωματωθεί η κύρια και η επικουρική σύνταξη και έτσι η βάση όσων παίρνουν πάνω από 1.000 ευρώ το μήνα θα μεγαλώσει και άρα θα είναι πολλοί περισσότεροι εκείνοι που θα υποστούν μειώσεις.
Στο ίδιο σχέδιο περιλαμβάνεται και ο νέος υπολογισμός συντάξεων.
Με βάση το σχέδιο αυτό το κράτος θα εγγυάται μόνο την κατώτατη σύνταξη και το υπόλοιπο ποσό θα υπολογίζεται με βάση τις κρατήσεις κάθε δικαιούχου.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 6,Αύγουστος, 2015, 10:31 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr