100 δόσεις: Αλλάζουν όλα στη ρύθμιση – Τσουχτερό το επιτόκιο – Ποιοι χάνουν το δικαίωμα των δόσεων

Τα πάνω, κάτω έρχονται οι όροι για τη ρύθμιση των 100 δόσεων. Μετά τις πιέσεις των δανειστών η κυβέρνηση φέρνει τρεις σημαντικές αλλαγές που αναμένεται να επηρεάσουν χιλιάδες φορολογούμενους από τους 900.000 συνολικά που έχουν ενταχθεί στο καθεστώς της ρύθμισης των 100 δόσεων

Πρώτη σημαντική αλλαγή που αφορά ίσως και τους περισσότερους που έχουν χρέη απέναντι στο Δημόσιο είναι η αλλαγή του επιτοκίου
Εδώ αναμένεται σημαντική αύξηση από το 3% στο 5% για όσους χρωστούν ποσά άνω των 5.000 ευρώ.
Οι δανειστές θεωρούν πολύ μικρό το επιτόκιο και έτσι όλα δείχνουν ότι πάμε σε δραματική αύξησή του.
Η δεύτερη αλλαγή αφορά στην παραμονή στο καθεστώς ρύθμισης. Για να μην χάσει λοιπόν το δικαίωμα στη ρύθμιση ο φορολογούμενος θα πρ΄πει όχι μόνο να είναι συνεπείς στις δόσεις του για τα χρέη που έχει ρυθμίσει, αλλά και συνεπείς στις πληρωμές των νέων χρεών του. Είτε να πληρώνει κανονικά δηλαδή τον φόρο εισοδήματος είτε να ενταχθεί σε ρύθμιση των νέων χρεών στην πάγια ρύθμιση των 12 δόσεων.
Η τρίτη αλλαγή αφορά στον αριθμό των δόσεων και εδώ θα πρέπει να γίνει ένα… ξεκαθάρισμα. Για την ακρίβεια θα υπάρξουν έλεγχοι φορολογικών και περιουσιακών στοιχείων ώστε να φανεί ποιοι έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν και ποιοι όχι.
Όσοι αποδειχθεί ότι λόγο περιουσιακών στοιχείων, εισοδημάτων καταθέσεων κλπ έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν περισσότερα θα χάσουν ως και τις μισές από τις 100 δόσεις, καθώς στο νέο σχέδιο προβλέπεται μείωση από τις 100 στις 50 δόσεις για τους “έχοντες”.

Δεν θα ξαναέχουμε στο μέλλον 100 δόσεις είπε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ, είμαστε μέσα στην κοινωνία, καταλαβαίνουμε τη συμβαίνει, ωστόσο πρέπει να λάβουμε υπόψη και τα δεδομένα των οικονομικών συνθηκών.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 7,Αύγουστος, 2015, 9:50 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr