Οι χαμένοι και οι κερδισμένοι από τις αλλαγές στη ρύθμιση των 100 δόσεων

Ποιοι δεν θα επηρεαστούν από τις αλλαγές.

Χαμένους αλλά και κερδισμένους κρύβουν οι αλλαγές στη ρύθμιση των 100 δόσεων που συμφώνησαν κατόπιν εορτής η κυβέρνηση και οι δανειστές.

Οι αλλαγές που θα γίνουν θα έχουν ως μοναδικούς κερδισμένους όσους πρόλαβαν και εξόφλησαν όλο το ποσό διαγράφοντας ταυτόχρονα όλες τις προσαυξήσεις. Οι συγκεκριμένοι οφειλέτες δεν θα επηρεαστούν από τις αλλαγές που θα γίνουν, ενώ ανάλογη ρύθμιση δεν πρόκειται να υπάρξει.

Όσοι εντάχθηκαν στη ρύθμιση βάζοντας τα χρέη σε εκατό δόσεις θα βρεθούν προ εκπλήξεων. Και αυτό ενώ οι ίδιοι υπολογίζουν σε 100 δόσεις, ο αριθμός των δόσεων θα μειωθεί για τους «έχοντες» και δεν αποκλείεται να υποχωρήσει ακόμα και στο μισό.

Οι αλλαγές στη ρύθμιση των 100 δόσεων αφορούν:

-Το επιτόκιο. Το ισχύον επιτόκιο θεωρείται χαμηλό από τους δανειστές. Σήμερα αν οι ρυθμιζόμενες οφειλές είναι έως 5.000 ευρώ δεν επιβάλλεται καμία προσαύξηση εντός της ρύθμισης. Για ποσά άνω των 5.000 ευρώ, το ετήσιο επιτόκιο είναι 3%, είτε κάποιος χρωστά ένα εκατομμύριο ευρώ είτε 6.000 ευρώ. Το επιτόκιο θα αυξηθεί και φαίνεται να κλειδώνει στο 5%

-Ο αριθμός των δόσεων. Όσοι έχουν καταθέσεις, εισοδήματα ή ακίνητα θα δουν τις δόσεις να μειώνονται, αν και οι ίδιοι είχαν επιλέξει να πληρώσουν σε 100 δόσεις…

-Ποιοι χάνουν τη ρύθμιση. Η ισχύουσα ρύθμιση δεν θέτει καμία προϋπόθεση ως προς την εκπλήρωση των τρεχουσών φορολογικών υποχρεώσεων.

Μετά τις αλλαγές που προωθούνται, η πληρωμή των τρεχουσών οφειλών ή η ένταξή τους στην πάγια ρύθμιση των δώδεκα δόσεων θα αποτελεί προϋπόθεση για να μη χαθεί η χρυσή ρύθμιση των 100 δόσεων.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 7,Αύγουστος, 2015, 12:17 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr