Η Κάρτα του Πολίτη ξαναζωντανεύει το 666

Το «θηρίο» της Αποκάλυψης ή, αλλιώς, το σηµάδι του «αντίχριστου», ο αριθµός 666 (στα ελληνικά χξστ) απασχολεί ακόµη µία φορά τους φανατικούς χριστιανούς, µε αφορµή την επικείµενη έκδοση της Κάρτας του Πολίτη που θα αντικαταστήσει από την ερχόµενη χρονιά τηναστυνοµική ταυτότητα.

Ο αριθµός του «αντίχριστου» έχει προκαλέσει διαδηλώσεις, εντάσεις και διαµαρτυρίες κατά το παρελθόν. Το 1999, µε αφορµή την πρόθεση τουυπουργείου Εσωτερικών να θεσπιστεί για όλους τους πολίτες ο Ενιαίος Κωδικός Αριθµός Μητρώου (ΕΚΑΜ), φανατικοί χριστιανοί και παραεκκλησιαστικές οργανώσεις είχαν κάνει συλλαλητήρια και διαµαρτυρίες έξω από τη Βουλή που σε ορισµένες περιπτώσεις είχαν συνοδευτεί από επεισόδια.

Οι αντιδράσεις για την Κάρτα τουΠολίτη εκφράζονταιτόσο απότην Εκκλησία όσο και από πιστούς. Είναιχαρακτηριστικά όσα είπε προ ηµερών από άµβωνος ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Ανθιµος: «Αν θα χάσουµε την κάρτα κάπου,η αναπλήρωσηθα γίνει µε έναν ηλεκτρονικό σχηµατισµό που θα γίνειεπί του δέρµατός µας, για να µπορέσουν να αναπληρώσουν την απουσία αυτής της κάρτας. Τι είναι αυτά; Είναι γνήσια; Είναι φιλελληνικά, είναι ορθόδοξα; Ποιοι τα σκέφτηκαν, ποιοι τα επιβάλλουν; Τόσο πρέπει πλέον να προσκυνήσουµε την παγκοσµιοποίηση;».

Το βιβλίο της Αποκάλυψης
Το «θηρίο» όµως κρύβεται στο βιβλίοτης Αποκάλυψης του Ιωάννη, του αγαπηµένου µαθητή του Ιησού, ενόσω βρισκόταν στην Πάτµο. Στο κεφάλαιο 13 καιστις παραγράφους 16,17, και 18 προειδοποιεί πως το «θηρίο» έκανε τους πάντες να λάβουν το χάραγµά του. Κανένας δεν θα µπορούσε να πουλάει και να αγοράζει αν δεν είχε το χάραγµα τοοποίο θαείχε τοναριθµό «χξστ», που είναι στα ελληνικά ο αριθµός 666. ∆εκάδες θεολόγοι καιλοιποί επιστήµονες έχουν προσπαθήσει να ερµηνεύσουν ταοµολογουµένως τροµακτικάπου περιγράφονται στην Αποκάλυψη. Οιπρώτοι χριστιανοί βρήκαν πως το 666 αντιστοιχεί µε το άθροισµα των γραµµάτων της λέξης Νέρων, συµπέρασµα λογικό µε δεδοµένους τους διωγµούς των χριστιανών από τον ρωµαίο αυτοκράτορα. Οι ερµηνείες που δόθηκαν έκτοτε ήταν πολλές. Για παράδειγµα, όταν συζητήθηκε πρώτηφορά η ένταξη της Ελλάδας στην ΕΟΚπου τότε µετρούσε 7 κράτη null µέλη, ο ρόλος του «αντίχριστου» έπεσε στην Οικονοµική Κοινότητα. Είχε προηγηθεί η µάχη ενάντια στους δέκτες της τηλεόρασης, εφόσον οι παλιέςσυσκευές είχαν στο πάνω µέρος τους 2 κεραίες, οι οποίες θεωρήθηκαν τα κέρατα του «αντίχριστου».

Ακολούθησε το 1986, όταν πρώτη φορά προέκυψε το θέµα της ταυτότητας νέου τύπου, ο αστικός µύθος για την ενσάρκωση του «αντίχριστου» σε θνητό που κυκλοφορούσε στο Λονδίνο ενδεδυµένος µε λευκά, διαδόθηκε εκτενώς. Μεταξύ των φανατικών κυκλοφορούσε ακόµη και το… όνοµά του, ενώ πιο προχωρηµένοι θρησκευτικοί ντετέκτιβ είχαν βρει και πού έµενε. Ο «αντίχριστος» πάντως έχει αποτελέσει αγαπηµένο πεδίο για σεναριογράφους ταινιών καταστροφής και τρόµου µε την «Προφητεία» να κατέχει εξέχουσα θέση ανάµεσά τους.

svradelis@dolnet.gr
Η Ιερά Σύνοδος σε στάση αναµονής

Σέ θέση αναµονής µέχρις ότου η κυβέρνηση παρουσιάσει το τελικό σχέδιο για την Κάρτα του Πολίτη αποφάσισε πως θα βρίσκεται η Ιερά Σύνοδος. Σε κοινή συνεδρίαση µε τη συµµετοχή ανώτερων κληρικών, κυβερνητικών στελεχών, νοµικών αλλά και επιστηµόνων της Πληροφορικής παρουσιάστηκαν τα τεχνικά στοιχεία της νέας Κάρτας προκειµένου να καµφθούν οι αντιδράσεις των σκληρών της Συνόδου.

Η Εκκλησία ακόµη µία φορά επανέλαβε πως η Κάρτα δεν πρέπει να περιέχει τον αριθµό 666 και να µην παραβιάζονται οι προσωπικές ελευθερίες. Από πλευράς της κυβέρνησης υπήρξε η δέσµευση πως στις αρχές του 2011 θα δοθεί προς δηµόσια διαβούλευση σχέδιο κειµένου µε τις τεχνικές και νοµικές προϋποθέσεις για την έκδοση της Κάρτας.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΑ

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 19,Νοεμβρίου, 2010, 10:42 πμ. στις Κατηγορίες ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

1 σχόλιο για “Η Κάρτα του Πολίτη ξαναζωντανεύει το 666”

  1. Χρήστος

    Τώρα όσοι δοξάστηκαν στο όνομα της Μασωνίας και στο όνομα των χρημάτων θα δούνε την αιώνια ψυχική Κόλαση σιγά σιγά.΄
    Γιατί πουλήθηκαν για το χρήμα.

Δώστε απάντηση
Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr