Πώς θα τοκίζονται όσοι μπήκαν στη ρύθμιση των 100 δόσεων

Αντικείμενο και των σημερινών διαπραγματεύσεων με τους δανειστές αποτέλεσε, σύμφωνα με πληροφορίες, η ρύθμιση των 100 δόσεων.
Μάλιστα, οι αλλαγές στη ρύθμιση στην οποία έχουν ενταχθεί περισσότεροι από 850.000 δανειολήπτες, θα αποτελέσει ένα από τα «προαπαιτούμενα» της συμφωνίας, που σημαίνει ότι οι αλλαγές θα ψηφιστούν άμεσα.
Σύμφωνα με τα όσα έγιναν νωρίτερα γνωστά από πηγές του υπουργείου Οικονομικών, για όσους έχουν ενταχθεί στη ρύθμιση θα υπάρξουν αλλαγές. Μια από αυτές, έχει να κάνει με το επιτόκιο. Με βάση το ισχύον καθεστώς, οι οφειλέτες μέχρι του ποσού των 5000 ευρώ δεν τοκίζονται καθόλου ενώ όσοι χρωστούν πάνω από 5000 ευρώ επιβαρύνονται με επιτόκιο 3%.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το σενάριο που φαίνεται να προωθείται είναι:
 1. Όσοι χρωστούν πάνω από 5000 ευρώ να τοκίζονται με επιτόκιο 5% αντί για 3%
 2. Όσοι χρωστούν κάτω από 5000 ευρώ, θα διατηρήσουν το δικαίωμα να μην τοκίζονται, υπο την προϋπόθεση ότι θα πληρούν αθροιστικά τις ακόλουθες τρεις προϋποθέσεις:
 • Ο οφειλέτης να είναι φυσικό πρόσωπο και να μην ασκεί επιχειρηματική δραστηριότητα
 • Η αξία της ακίνητης περιουσίας του να μην ξεπερνά τις 150.000 ευρώ
 • Κατά την υπαγωγή στη ρύθμιση, το ποσό της οφειλής να μην ξεπερνά το 50% του εισοδήματος (δηλαδή πρακτικά τις 10.000 ευρώ).
Αν δεν πληρούνται αυτές οι τρεις προϋποθέσεις, το πιθανότερο είναι ότι και αυτοί οι οφειλέτες θα τοκίζονται με επιτόκιο 5%.
Όσον αφορά στον αριθμό των δόσεων, θα επανεξεταστούν πιθανότατα με βάση το εισόδημα.
Έτσι, όσοι έχουν ζητήσει το χρέος τους να αποπληρωθεί σε 100 δόσεις αλλά εμφανίζουν πολύ υψηλό εισόδημα, είναι πολύ πιθανό ότι θα κληθούν να πληρώνουν σε λιγότερες δόσεις.
Δημοσιεύτηκε απο τον στις 10,Αύγουστος, 2015, 9:56 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr