Επίσκεψη στην εφορία μόνο με … ραντεβού!

Σχέδιο για να κλείσουν οριστικά οι εφορίες για το ευρύ κοινό επεργάζεται το υπουργείο Οικονομικών, με πρωταρχικό στόχο οι επισκέψεις να γίνονται σε πρώτη φάση με ραντεβού ενώ σε δεύτερη φάση οι συναλλαγές να γίνονται αποκλειστικά και μόνο μέσω email.

Έτσι θα εξοικονομηθούν χιλιάδες εργατοώρες για τους πολίτες, ενώ θα απελευθερωθεί και πολύτιμο εργατικό δυναμικό στις εφορίες από γραφειοκρατικές εργασίες και θα απασχοληθεί σε εργασίες προστιθέμενης αξίας, όπως είναι οι φορολογικοί έλεγχοι.

Το σχέδιο, ωστόσο, έχει συγκεκριμένα βήματα που πρέπει να γίνουν. Πρέπει να γίνει σταδιακή εξάλειψη όλων των φορολογικών υποθέσεων οι οποίες σήμερα διενεργούνται αποκλειστικά με επίσκεψη των πολιτών στις εφορίες. Χαρακτηριστικές συναλλαγές αυτού του είδους είναι η δήλωση ακινησίας οχήματος (κοινώς κατάθεση πινακίδων) και η υποβολή δηλώσεων φορολογίας κεφαλαίου, όπως είναι η υποβολή δηλώσεων μεταβίβασης ή γονικής παροχής ακινήτων.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Capital.gr, για να γίνει αυτό, θα πρέπει να αναπτυχθούν νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες μέσω του taxisnet έτσι ώστε να μην είναι αναγκαία η επίσκεψη του φορολογούμενου στην εφορία.

Σε πρώτη φάση υπάρχουν σκέψεις στο υπουργείο Οικονομικών ορισμένες συναλλαγές να πραγματοποιούνται πλέον μόνο με ραντεβού με την εφορία προκειμένου να κλείσουν οι εφορίες για τη γενική προσέλευση του κοινού. Για παράδειγμα, η υποβολή μιας δήλωσης μεταβίβασης ακινήτου ή κληρονομίας να πραγματοποιείται κατόπιν ραντεβού με το τμήμα Κεφαλαίου της εφορίας.

Σε δεύτερη φάση οι εφορίες θα κλείσουν οριστικά για επισκέψεις φορολογούμενων καθώς πλέον όλες οι φορολογικές συναλλαγές θα γίνονται αποκλειστικά μέσω διαδικτύου και ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Μια πρόβα για τους σχεδιασμούς του υπουργείου Οικονομικών θα είναι και το κλείσιμο για το κοινό για μια ή δυο ημέρες την εβδομάδα των εφοριών με στόχο οι υπάλληλοι θα αξιοποιούνται στη διενέργεια προληπτικών φορολογικών ελέγχων στην αγορά (έλεγχοι για έκδοση αποδείξεων, απόδοση ΦΠΑ).

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 21,Αύγουστος, 2015, 11:31 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr