Αποχωρούν κάποια μέλη στην Καστοριά από τον ΣΥΡΙΖΑ

Δήλωση μελών ΣΥΡΙΖΑ Καστοριάς.

Η παραμονή μας στον σημερινό ΣΥΡΙΖΑ, δεν είναι πλέον δυνατή.

Η στοιχειώδης πολιτική αξιοπρέπεια μας αλλά και η έντονη διαμαρτυρία μας για την πολιτική του, οδηγούν στην αποχώρηση μας από το κόμμα.

Συνυπογράφουμε υπό καθεστώς μέγιστης πολιτικής και προσωπικής οδύνης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ μας, των κινημάτων, της δημοκρατίας, του μεγάλου αντιμνημονιακου αγώνα, της νέας γενιάς δεν υπάρχει πια.

Ο κυβερνητικός ΣΥΡΙΖΑ, πολιτικό σκέλεθρο, εχει καταλύσει κάθε λιθάρι μιας νέας αντίληψης που οικοδομούσαμε τόσα χρόνια στον ΣΥΝ και στον ΣΥΡΙΖΑ, μιας νέας Αριστεράς που δεν αγκυλώνεται σε ξεπερασμένες από την πράξη εκδοχές.

Η ηγετική ομάδα του, μετέτρεψε σε παρένθεση όχι μόνο την πρώτη κυβέρνηση Αριστεράς στην Ελλάδα, αλλά επιχειρεί το ίδιο και για την Αριστερή πολιτική άποψη.

Έκοψε την δυναμική των εναλλακτικών λύσεων ενάντια στον συντηρητισμό του νεοφιλελευθερισμού, στις μνημονιακές πολιτικές, στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων της εργασίας, στην εμβάθυνση στην Δημοκρατία.

Εχει στην ουσία ανατρέψει την ιδρυτική πράξη δημιουργίας του και το κοινωνικό συμβόλαιο με τον κόσμο της εργασίας, του πολιτισμού, με τα κινήματα, με την νεολαία ειδικά, που τον οδήγησαν στην κυβέρνηση.

Αν ο κυβερνητικός ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται έτοιμος να εφαρμόσει τα μνημόνια, αυτό δεν σημαίνει ότι η κοινωνία θα προχωρήσει στον αυτοχειριασμό της.

Το «ΟΧΙ» της 5ης Ιουλίου 2015, ως συλλογική πράξη αντίστασης στην κοινωνική καταστροφή, την τρομοκρατία και την ταπείνωση του λαϊκού κόσμου, εκφράζει μαζικά την άρνηση της κοινωνίας στη διαιώνιση των μνημονίων.

Ηττήθηκε ωστόσο κοινοβουλευτικά.

Είναι προς τιμήν των βουλευτών/τριών του ΣΥΡΙΖΑ που με το «όχι» και το «παρών» στις κρίσιμες ψηφοφορίες δεν επέτρεψαν να επιβληθεί ο ολοκληρωτισμός του «there is no alternative» στη σύγχρονη ιστορία της ριζοσπαστικής αριστεράς.

Το εκτιμούμε αφάνταστα.

Πριν η ελπίδα που γέννησε το «ΟΧΙ», ως θεμελιακό στοιχείο μιας μεγάλης απελευθερωτικής κοινωνικής σύνθεσης, εξατμιστεί πρέπει να κάνουμε ότι περνά από το χέρι μας για να κρατήσουμε ζωντανή αυτή τη δυνατότητα.

Μέσα από τον σημερινό ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχει πλέον αυτή η προοπτική.

Δεν μας εκφράζει πια και δεν αισθανόμαστε την τιμή να έχουμε την ιδιότητα του μέλους του σημερινού ΣΥΡΙΖΑ

Ο αγώνας μας στις επάλξεις της πολιτικής Αριστεράς φυσικά συνεχίζεται σε συνέργεια με τους αγώνες των κοινωνικών κινημάτων.

Έπονται υπογραφές:

Αδαμίδης Αλέξανδρος, Αδαμίδου Σταυρούλα, Βέλλιος Αντώνης (μέλος συντονιστικού ΟΜ Παραλιμνίων), Βλάχος Χρήστος, Γιαννόπουλος Ηλίας, Δέλλας Γιάννης (Συντονιστης ΟΜ Αργους Ορεστικου), Δέλλας Χρυσόστομος, Διαμαντόπουλος Περικλής, Διαμαντοπούλου Γεωργία, Διαμαντόπουλος Γιάννης, Δραγγόλας Αρης, Ζάνος Δημήτριος (μέλος Νομαρχιακής Επιτροπής), Ζαρογιαννη Βάσω, Ζεφτυρίδου Κική, Λιούζας Στέφανος, Μιχαήλ Δόμνα (μέλος συντονιστικού ΟΜ Αργους Ορεστικου), Μιχαήλ Μιχάλης, Μιχαηλίδου Κική, Μπίλλη Σεβαστή, Ξανθόπουλος Δημήτρης, Ουσταμπασίδης Παναγιώτης, Παπαβασιλείου Σάκης (μέλος συντονιστικού ΟΜ Παραλιμνίων), Παπαθανασίου Νένα, Σακοράφα Χριστίνα, Σαχινίδης Χρήστος, Σιδηροπούλου Βάσω, Τζουμάκης Βασίλης (μέλος Νομαρχιακής Επιτροπής), Τούφα Αννα, Τούφας Λάζος, Τσαούση Θεοδώρα, Τσάπα Βασιλική, Χασιώτης Γιάννης (μέλος Νομαρχιακής Επιτροπής), Χατζής Νίκος (μέλος συντονιστικού ΟΜ Αργους Ορεστικου)

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 30,Αύγουστος, 2015, 11:47 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr