Ψυχρολουσία για συνταξιούχους ΟΑΕΕ και ΟΓΑ

Τη ψυχρολουσία που υπέστησαν οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ και του Δημοσίου, λόγω της αύξησης της παρακράτησης υπέρ ΕΟΠΥΥ στις συντάξεις τους, θα υποστούν αύριο Τρίτη και οι συνταξιούχοι του ΟΑΕΕ και του ΟΓΑ.
Η αύξηση από το 4% στο 6% της εισφοράς που καταβάλουν οι συνταξιούχοι υπέρ του κλάδου υγείας στις κύριες συντάξεις και η επιβολή της εισφοράς 6% και στις επικουρικές συντάξεις αναδρομικά από 1η Ιουλίου οδηγεί σε μειώσεις συντάξεων. Καθώς δε η παρακράτηση του 6% γίνεται επί του αρχικού μεικτού ποσού της κύριας σύνταξης, δηλαδή χωρίς τον υπολογισμό των κρατήσεων που έχουν επιβληθεί από το 2010 και μετά, η πραγματική μείωση αγγίζει το 4% και όχι το 2%.

Για παράδειγμα, συνταξιούχος του ΟΑΕΕ που το 2010 ελάμβανε κύρια σύνταξη 1.000 ευρώ μεικτά, σήμερα και μετά τις περικοπές των προηγούμενων ετών έχει ευρεθεί να λαμβάνει σύνταξη 912 ευρώ. Πλέον από αύριο η σύνταξή του θα ανέλθει στα 892 ευρώ, μειωμένη κατά 2% επί του αρχικού ποσού των 1.000 ευρώ.

Στις επικουρικές συντάξεις η παρακράτηση 6% επιβάλλεται ανά σύνταξη και όχι ανά δικαιούχο. Ενδεικτικώς, συνταξιούχος που πριν από τις περικοπές του 2010 λάμβανε επικουρική σύνταξη 400 ευρώ, στις 30 Ιουνίου η επικουρική του ήταν 314 ευρώ και πλέον θα λαμβάνει σύνταξη 296,6 ευρώ (μεικτά).

Αλλά οι μειώσεις των συντάξεων δεν θα σταματήσουν. Η εφαρμογή των νόμων 3863/10, 3865/10 και 4093/12 οδηγεί σε απώλειες για τους συνταξιούχους, που θα γίνουν ακόμη πιο μεγάλες όταν προωθηθεί η ενοποίηση όλων ασφαλιστικών ταμείων σε ένα ταμείο κύριας και σε ένα ταμείο επικουρικής ασφαλίσεως.

Και η εφαρμογή των εισοδηματικών κριτηρίων για τις ασφαλιστικές εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών (ΟΑΕΕ, ΕΤΑΑ, ΟΓΑ) αναμένεται να οδηγήσει σε σημαντική μείωση εισφορών για τις χαμηλότερες κατηγορίες αυτοαπασχολούμενων και αύξηση των εισφορών για τα υψηλά εισοδήματα.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 31,Αύγουστος, 2015, 8:20 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr