Πρόγραμμα επιδότησης ασφαλιστικών εισφορών απο ΟΑΕΔ για ΑμεΑ

Ξεκινά την ερχόμενη Δευτέρα, 22 Νοεμβρίου, η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων στον ΟΑΕΔ για τη συμμετοχή σε δύο νέα προγράμματα για την ένταξη στην αγορά εργασίας συνολικά 3.100 ατόμων που ανήκουν στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.
Συγκεκριμένα το πρόγραμμα συνολικής διάρκειας 48 μηνών θα δημιουργήσει 2.300 νέες θέσεις εργασίας σε όλη την Ελλάδα επιδοτώντας τις ασφαλιστικές εισφορές των ατόμων που θα προσληφθούν για τρία χρόνια με δέσμευση για διατήρηση του προσωπικού για 12 επιπλέον μήνες.
Επίσης με το πρόγραμμα Επιχορήγησης Νέων Ελεύθερων Επαγγελματιών προσφέρεται οικονομική ενίσχυση σε 800 ανέργους ευπαθών κοινωνικών ομάδων για την ανάπτυξη επιχειρηματικών πρωτοβουλιών απασχόλησης.

Η συνολική δαπάνη για την εφαρμογή των δύο προγραμμάτων ανέρχεται στα 52.900.000 ευρώ.

Παράλληλα για εργαζόμενους με αναπηρία ο ΟΑΕΔ ενέκρινε τη χρηματοδότηση της εργονομικής διευθέτησης του χώρου εργασίας τους, καλύπτοντας με επιδότηση ύψους 2.500 ευρώ, το 90% της δαπάνης της εργονομικής προσαρμογής. Από το πρόγραμμα, συνολικού προϋπολογισμού 250.000 ευρώ, θα ωφεληθούν 50 εργαζόμενοι ΑμεΑ που έχουν προσληφθεί με το πρόγραμμα απασχόλησης καθώς και 50 Ελεύθεροι Επαγγελματίες ΑμεΑ που έχουν δημιουργήσει επιχείρηση με επιχορήγηση από το πρόγραμμα Νέων Ελεύθερων Επαγγελματιών του ΟΑΕΔ.

Καινοτομίες του προγράμματος είναι ότι για πρώτη φορά δίνεται η δυνατότητα πρόσληψης ΑμεΑ που παρέχουν τις υπηρεσίες τους με τηλεργασία καθώς και ότι για πρώτη φορά επιχορηγούνται για την πρόσληψη απεξαρτημένων θεραπευτών, τα ψυχιατρικά νοσοκομεία Αθηνών και Θεσσαλονίκης και το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ).

Άνεργοι που ανήκουν στις Ευπαθείς Κοινωνικές Ομάδες θεωρούνται AμεΑ με πιστοποιημένη αναπηρία 50% και άνω, αποφυλακισμένα άτομα, άτομα απεξαρτημένα από εξαρτησιογόνες ουσίες, νεαρά παραβατικά άτομα (δεν εντάσσονται στο πρόγραμμα Νέων Ελεύθερων Επαγγελματιών) και νεαρά άτομα που βρίσκονται σε κίνδυνο κοινωνικού αποκλεισμού.

Οι δικαιούχοι υποβάλλουν αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα, ηλεκτρονικά στην ειδική περιοχή του δικτυακού τόπου του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr).

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 20,Νοέμβριος, 2010, 8:34 μμ. στις Κατηγορίες ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ, ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr