Εκλογές 2015 – Μετά τις κάλπες αναδρομικές αυξήσεις φόρων – Αγρότες και ιδιοκτήτες αυτοκινήτων στο απόσπασμα

Εκατοντάδες χιλιάδες αγρότες, ιδιοκτήτες αυτοκινήτων μεγάλου κυβισμού, όσοι έχουν σκάφη αναψυχής, πισίνες αλλά και ανώνυμες εταιρείες και εταιρείες περιορισμένης ευθύνης θα λάβουν, μετά τις εκλογές μέσω TAXISnet ειδοποιητήρια για αναδρομικές αυξήσεις φόρων.

Αμέσως μετά τις εκλογές μπαίνουν σε εφαρμογή διατάξεις του νέου Μνημονίου που προβλέπουν αυξήσεις συντελεστών προκαταβολής φόρου εισοδήματος και φόρου πολυτελούς διαβίωσης, και μάλιστα αναδρομικά για το 2014.

Ποιοί θα πάρουν τη λυπητερή μέσω TAXISnet:

– Περίπου 620.000 αγρότες

– Όσοι έχουν αυτοκίνητο πάνω από 2.500 κυβικά

– Όσοι έχουν πισίνες και σκάφη αναψυχής που ξεπερνούν τα 5 μέτρα

– Χιλιάδες ανώνυμες εταιρείες και εταιρείες περιορισμένης ευθύνης

Η φορο – καταιγίδα αναμένεται να χτυπήσει ιδιαίτερα τους αγρότες αφού θα διπλασιαστεί η προκαταβολή του φόρου εισοδήματος αναδρομικά και για το 2014. Αυτό σημαίνει πολύ απλά αναδρομική επαναφορά του συντελεστή προκαταβολής φόρου εισοδήματος στο 55%.
Οι αλλαγές αφορούν σε περίπου 620.000 αγρότες που ενώ έχουν ήδη λάβει από το TAXISnet τα εκκαθαριστικά τους, μετά τις εκλογές θα πάρουν νέα τροποποιημένα εκκαθαριστικά με επιπλέον προκαταβολή φόρου έναντι της επόμενης χρονιάς.

Χαμένοι όμως θα είναι και όσοι κατείχαν μέχρι την περασμένη χρονιά αυτοκίνητο άνω των 2.500 κυβικών (και παλαιότητας εως 10 ετών), πισίνες αλλά και σκάφη πάνω από 5 μέτρα.

Για τη συγκεκριμένη κατηγορία ιδιοκτητών αυτοκινήτων ο συντελεστής του φόρου πολυτελούς διαβίωσης αυξάνεται από το 10% στο 13%.
Ο ίδιος συντελεστής, 13%, θα ισχύσει για τους ιδιοκτήτες σκαφών άνω των 5 μέτρων
.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 7,Σεπτέμβριος, 2015, 11:20 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr