Έρχεται «κούρεμα» στα πρόστιμα για φορολογικές παραβάσεις

Η είσπραξή τους αγγίζει το 0,47%, δηλαδή για κάθε 100 ευρώ που επιβάλλονται εισπράττονται μόνο 47 λεπτά.

Νέο κούρεμα στα πρόστιμα για φορολογικές παραβάσεις σχεδιάζουν δανειστές και υπουργείο Οικονομικών, καταρτίζοντας διατάξεις νόμου οι οποίες θα προσγειώνουν σε πιο ρεαλιστικά και κυρίως σε εισπράξαμε επίπεδα το ποινολόγιο της Εφορίας.

Η γραμμή στην οποία φαίνεται να συμφωνούν, σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα», υπηρεσιακά στελέχη του υπ. Οικονομικών και Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων με την ομάδα τεχνικής βοήθειας των δανειστών, η οποία βρίσκεται στην Αθήνα, είναι να τελειώνουμε με πρόστιμα ακόμα και 2.500 ευρώ, τα οποία μένουν στα χαρτιά.

«Δεν πρέπει να τρέχουμε πίσω από τα πρόστιμα, πρέπει να κυνηγάμε τον φόρο» αναφέρει στην εφημερίδα στέλεχος συμπληρώνοντας,  ότι «σήμερα κυνηγάμε την είσπραξη 250 ευρώ για κάθε απόδειξη η οποία δεν κόπηκε και χάνουμε χιλιάδες ευρώ από τον ΦΠΑ που δεν αποδόθηκε».

Το ο παράξενο είναι, με δεδομένη τη στάση των προηγούμενων ετών. Ότι στις διαπιστώσεις αυτές φαίνεται να συμφωνούν και οι εκπρόσωποι των δανειστών.

Διαπιστώνουν ίσως για δεύτερη φορά, ότι έκαναν λάθος όσον αφορά τα πρόστιμα. Διότι ήταν αυτοί οι οποίοι πίεσαν να ψηφίσουν το 2013 με τον νέο Κώδικα Φορολογικών Διαδικασιών διατάξεις νόμου για επιβολή προστίμου 1.000 έως 2.500 ευρώ για κάθε απόδειξη που δεν εκδίδεται και συμφώνησαν έπειτα από τη θύελλα αντιδράσεων την άνοιξη του 2014 να μειωθούν τα συγκεκριμένα πρόστιμα σε 250 έως 500 ευρώ. Τώρα ετοιμάζονται να ανάψουν το πράσινο φως για νέο ψαλίδι και στα πρόστιμα για αποδείξεις και στα πρόστιμα για άλλες παραβάσεις τα οποία παραμένουν στα 2.500 ευρώ.

Η εισπραξιμότητα των προστίμων αγγίζει μόλις το 0,47%. Με λίγα λόγια για κάθε εκατό ευρώ προστίμων που επιβάλλονται, εισπράττονται σαράντα επτά λεπτά.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 11,Σεπτέμβριος, 2015, 10:42 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr