Τρία μόνο επιδόματα θα παραμείνουν στο Δημόσιο – Σχεδιάζει κλαδικές συμβάσεις η κυβέρνηση

Συνολικά οι 768.000 δημόσιοι υπάλληλοι λαμβάνουν σήμερα περίπου 100 επιδόματα γενικά ή ειδικά, τα οποία στοιχίζουν στον κρατικό προϋπολογισμό 5,2 δισ ευρώ.

Τρία μόνο επιδόματα, το οικογενειακό, το επίδομα ευθύνης για τους προϊσταμένους και το ανθυγιεινό το οποίο λαμβάνουν ορισμένες κατηγορίες εργαζομένων στο δημόσιο, όπως οι νοσηλευτές θα παραμείνουν αυτοτελή στο ενιαίο μισθολόγιο, το οποίο αναμένεται να μπει σε ισχύ το αργότερο έως τα μέσα του 2011.

Συνολικά οι 768.000 δημόσιοι υπάλληλοι λαμβάνουν σήμερα περίπου 100 επιδόματα γενικά ή ειδικά, τα οποία στοιχίζουν στον κρατικό προϋπολογισμό 5,2 δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ οι βασικοί μισθοί είναι στα 6,9 δισεκατομμύρια ευρώ.

Τα βασικότερα επιδόματα τα οποία θα καταργηθούν ή θα ενσωματωθούν στο βασικό μισθό είναι η προσωπική διαφορά των 176 ευρώ που λαμβάνουν οι περισσότεροι υπάλληλοι το επίδομα Πληροφορικής, το επίδομα εξωδιδακτικής απασχόλησης και τέλος το επίδομα προβληματικών περιοχών για όσους υπηρετούν στην παραμεθόριο.

Μάλιστα, το υπουργείο προσανατολίζεται να προτείνει στην ΑΔΕΔΥ, τη δημιουργία κλαδικών μισθολογίων τα οποία θα αφορούν στους διοικητικούς υπαλλήλους, τους τεχνικούς, τους επιστήμονες και το βοηθητικό προσωπικό, ενώ θα εξοιμειωθούν μισθολογικά σε βάθος τετραετίας οι υπάλληλοι ίδιων προσόντων ανεξάρτητα με το πού υπηρετούν.

Αυτό θα έχει ως συνέπεια τα λεγόμενα μισθολογικά ρετιρέ του δημοσίου θα υποστούν μειώσεις, ενώ αντίστοιχα θα βγουν κερδισμένοι οι χαμηλόμισθοι υπάλληλοι. Προτεραιότητα επίσης του υπουργείου Εσωτερικών είναι η σύνδεση της αμοιβής με την παραγωγικότητα για υπαλλήλους, αλλά και για υπηρεσίες.newsit.gr

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 21,Νοέμβριος, 2010, 8:25 μμ. στις Κατηγορίες ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr