1η ΜΕΡΑ ΤΗΣ 35ης ΕΚΘΕΣΗΣ ΓΟΥΝΑΣ

11:04 – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΓΟΥΝΟΠΟΙΩΝ-Την πρόθεση της να συνεργαστεί με τον Σύνδεσμο Γουνοποιών Καστοριάς εξέφρασε με επιστολή της προς τον πρόεδρο του κ. Ηρακλή Καλλισθένη η Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Κα Ρόδη Κράτσα.Η Κα Κράτσα επισημαίνει ότι είναι μια σημαντική ευκαιρία για να ανταλλάξουμε απόψεις γιατη γουνοποιία και το μέλλον του κλάδου, σε μια περίοδο που χαρακτηρίζεται από παγκόσμιες οικονομικές ανακατατάξεις και ενσωματώνει μεγάλες προκλήσεις για όλους.

«Είναι αλήθεια ότι ο μεγαλύτερος κίνδυνος για κάθε κλάδο της οικονομίας δεν είναι μόνο η ύφεση που δυστυχώς χαρακτηρίζει την χώρα μας. Ήδη σε παγκόσμιο επίπεδο αρχίζουν να φαίνονται τα πρώτα σημάδια σταθεροποίησης της διεθνούς οικονομίας ενώ κεντρικοί τραπεζίτες και κυβερνήσεις εφαρμόζουν τα σχέδια εξόδου από την κρίση, αναφέρει η Αντιπρόεδρος.

Η μεγάλη λοιπόν απειλή για κάθε επιχειρηματικό κλάδο, εκτός από την οικονομική συγκυρία είναι να μην είναι ανταγωνιστικός, να αγνοήσει τις τεχνολογικές εξελίξεις . Να παραβλέψει τις μεταβαλλόμενες ανάγκες των καταναλωτών και την ανάδυση νέων αγορών, να υποτιμήσει την σημασία της καινοτομίας και τελικώς να διολισθήσει σε ένα φαύλο κύκλο εσωστρέφειας, την ώρα που πρέπει να βγει μπροστά στην αγορά. Αυτόν τον οικονομικό κύκλο της ύφεσης και ανάκαμψης τον γνωρίζουν πολύ καλά όλοι οι επιχειρηματίες στη βιομηχανία της γούνας, εσείς δηλαδή. Είμαι σίγουρη, όπως διαπίστωσα στην τελευταία επίσκεψή μου στην πόλη σας, ότι ώριμοι και αποφασισμένοι θα κοιτάξετε μπροστά. Είναι απαραίτητο στο στόχο αυτό να έχετε την συμπαράσταση και τις κατάλληλες συνθήκες από την πολιτεία.

Ως Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αλλά και ως Ευρωβουλευτής είμαι διατεθειμένη να συνεργαστούμε, όπως σας έχω ξαναπεί στο παρελθόν, για να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά τις προκλήσεις του μέλλοντος. Με τη συμβολή όλων των εμπλεκόμενων φορέων και συλλογική προσπάθεια μπορούμε να τα καταφέρουμε και η δουλεία των ελλήνων δημιουργών να μπει στην παγκόσμια πρωτοπορία».

Η Κα Κράτσα συγχαίρει τέλος τον Σύνδεσμο για το νέο εκθετήριο υπογραμμίζοντας ότι σε δύσκολους καιρούς, οι καινούργιες αυτές αρχές είναι τόσο ελπιδοφόρες και ηρωικές».

Στα εγκαίνια της Διεθνούς Έκθεσης Γούνας δεν παραβρέθηκε κανείς επίσημος πράγμα που επισημάνθηκε δυσμενώς από τους ομιλητές.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καστοριάς κ. Ναούμ Μαρκόπουλος ανέφερε ότι: «Φέτος η 35η ΔΕΓΚ είναι μεγάλη σε μέγεθος, σε αριθμό εκθετών, τα προϊόντα δεν έχουν καμία σχέση με τα προηγούμενα χρόνια και τις προηγούμενες διοργανώσεις. Η διορατικότητα του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς, έφεραν το σημερινό καταπληκτικό αποτέλεσμα. Η συνεργασία του Επιμελητηρίου με τον Σύνδεσμό Γουνοποιών Καστοριάς, στον τομέα της επέκτασης του εκθεσιακού χώρου, ήταν δεδομένη και αποδοτική. Το Επιμελητήριο βλέποντας την δύσκολη οικονομική κατάσταση και την αναγκαιότητα που υπήρχε να στηριχθεί η προσπάθεια αυτή, συνεργάστηκε μαζί με την Διοίκηση και από ότι φάνηκε η συνεργασία αυτή απέδωσε τα μέγιστα. Είμαστε από τους μοναδικούς βιοτεχνικούς κλάδους στην χώρα που φέρνουμε συνάλλαγμα και ο οποίος θα πρέπει να στηριχθεί από την Κυβέρνηση, η εξαγωγική δραστηριότητα θα πρέπει να στηριχθεί σε όλους τους κλάδους γενικά. Η γούνα είναι ο μοναδικός κλάδος που είναι κατά 95% εξαγωγικός και χρειάζεται την στήριξη αυτή, την δικαιούται εξαιτίας της προσφοράς του όλα τα προηγούμενα χρόνια στην οικονομία της χώρας και του τόπου. Πρέπει όλοι οι τοπικοί φορείς και η πολιτεία να σκύψουν πάνω από τον κλάδο για να μπορέσει να πρωταγωνιστήσει ξανά τα επόμενα χρόνια στην διεθνή οικονομική σκηνή».

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γούνας κ. Γιώργος Ντίνας ήταν ιδιαίτερα δηκτικός και ανέφερε:

«Σήμερα γίνεται πραγματικότητα ένα όνειρο του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς. Είμαστε μόνοι μας στην προσπάθεια αυτή, η πολιτεία δεν είναι μαζί μας και είναι πολύ κρίμα μετά τα τελευταία γεγονότα που συνέβησαν στην χώρα μας. Είναι πολύ κρίμα ο εξαγωγικός αυτός κλάδος να μην τυγχάνει βοήθειας από το Ελληνικό Κράτος. Ως γουνοποιοί, αντιστεκόμαστε στην δυσκολότερη κρίση που περνά η χώρα και ο κλάδος τα τελευταία χρόνια και κανένας εκπρόσωπος της πολιτείας δεν είναι εδώ σήμερα, είμαστε μόνοι μας, αλλά το μήνυμα θα το πάρουν. Μόνοι μας θα τα καταφέρουμε να βγούμε από την κρίση, οι προσπάθειες που έγιναν είναι υπεράνθρωπες, δεν ήταν καθόλου εύκολο να γίνει το κτίριο αυτό. Είναι η ύστατη στιγμή και θα πρέπει όλοι μαζί ενωμένοι να ενώσουμε την φωνή μας , ώστε ο κλάδος να στηριχθεί, όπως πρέπει από την πολιτεία».

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 7,Μάιος, 2010, 11:16 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΓΟΥΝΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr