Νέες αλλαγές στα capital controls

Στη μεταφορά κεφαλαίων στο εξωτερικό αφορούν και οι δύο νέες αλλαγές στα capital controls που αποφάσισε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Η πρώτη αλλαγή είναι ουσιαστικά η κατάργηση των 1.800 ευρώ στα εμβάσματα προς το εξωτερικό. Πριν από 10 ημέρες είχε ανακοινωθεί η εξαίρεση από τους περιορισμούς στην είσπραξη σε μετρητά τουλάχιστον ισόποσου ποσού από πελάτες τραπεζών − πληρωτές εμβασμάτων προς το εξωτερικό, έως κατ’ ανώτατο του ποσού των χιλίων οκτακοσίων (1.800) ευρώ ανά πελάτη τους − δικαιούχο εμβάσματος, ανά ημερολογιακό μήνα.

Με τη σημερινή αλλαγή ο περιορισμός των 1.800 ευρώ καταργείται αφού σύμφωνα με τη Ναυτεμπορική η νέα απόφαση αναφέρει: «Η δεύτερη υποπερίπτωση της περίπτωσης ια της παραγράφου 11 του άρθρου πρώτου της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου της 18ης Ιουλίου 2015, (ΦΕΚ Α΄ 84), όπως τροποποιήθηκε με την περίπτωση θ΄ της ανωτέρω απόφασης, αντικαθίσταται ως εξής: «ii) είσπραξη σε μετρητά τουλάχιστον ισόποσου ποσού από πελάτες τους – πληρωτές εμβασμάτων προς το εξωτερικό».

Η δεύτερη αλλαγή είναι πως πλέον επιτρέπονται συναλλαγές νομικών προσώπων ή επιτηδευματιών προς το εξωτερικό, στο πλαίσιο των επιχειρηματικών τους δραστηριοτήτων, που δεν ξεπερνούν τα 5.000 ευρώ η καθεμία ανά ημέρα και ανά πελάτη.

Πηγή Ναυτεμπορική

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 5,Οκτώβριος, 2015, 3:32 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr