Βουλή: Έτσι θα ψηφιστούν τα μέτρα – Ψηφοφορία το Σάββατο

Aνα μισή ώρα, από τις 2 το μεσημέρι, ξεκινούν οι συνεδριάσεις των Επιτροπών της Βουλής για την εκλογή των προεδρείων τους. Πρώτη θα συνεδριάσει η Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων, στις 2.30 θα ακολουθήσει η Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, στις 3 θα γίνει η εκλογή του προεδρείου της Επιτροπής Οικονομικών, στις 3.30 η Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων, στις 4 η Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης και Δικαιοσύνης, στις 4.30 η Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου και τέλος στις 5 η Επιτροπή θεσμών και Διαφάνειας της Βουλή.

Η εκλογή των προεδρείων, θα γίνει με επιστροφή στην «κανονικότητα, δηλαδή την «παραδοσιακή» διαδικασία που γινόντουσαν όλες τις παλαιότερες κοινοβουλευτικές περιόδους και όχι με την διαδικασία του live τηλεοπτικού- προγράμματος που εφάρμοσε τον περασμένο Φεβρουάριο πρώην Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Η εκλογή των προεδρείων των Επιτροπών, σήμερα, ανοίγει τον δρόμο αύριο στις 9 το πρωί να συνεδριάσει για τον προγραμματισμό του κοινοβουλευτικού έργου η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής. Κάτι που δεν θα μπορούσε να γίνει νωρίτερα, καθώς σε αυτή μετέχουν οι πρόεδροι των Διαρκών Μονίμων Επιτροπών της Βουλής.

Η Επιτροπή, πάντως, που πρώτη θα πιάσει δουλειά είναι αυτή των Οικονομικών Υποθέσεων καθώς έχει «ύλη» και μάλιστα με «πρόσημο» προτεραιότητας. Καθώς, η κυβέρνηση έχει καταθέσει το προσχέδιο του κρατικού Προϋπολογισμού για το 2016 και όπως είχε πει, ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης ζητώντας από τα κόμματα την επίσπευση των διαδικασιών ορισμού των μελών των Επιτροπών, η επεξεργασία του να μπορεί να ξεκινήσει από την Τρίτη. Παράλληλα σήμερα αναμένεται να κατατεθιεί και το πολυνομοσχέδιο με την πρώτη «δυνατή» δόση των προαπαιτουμένων που θα πρέπει να έχουν ψηφιστεί μέχρι το τέλος της Εβδομάδας.

Με αυτά τα δεδομένα, η Επιτροπή Οικονομικών ενδέχεται να συνεδριάσει με «υπερωρίες» πρωί και απόγευμα και ίσως και «σταυρωτά». Ετσι ώστε Τρίτη να ξεκινήσει η συζήτηση του προσχεδίου του Προυπολογισμού, Τετάρτη να ξεκινήσει με διαδικασία επείγοντος η επεξεργασία του πολυνομοσχεδίου και να ολοκληρωθεί η επεξεργασία του Επιτροπή Οικονομικών το βράδυ της Πέμπτης, ώστε την Παρασκευή να εισαχθεί για συζήτηση και ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής.

Εάν κριθεί ότι ο χρόνος δεν επαρκεί για να εξαντληθεί η συζήτηση του πολυνομοσχεδίου σε μια συνεδρίαση (κάτι που είναι και το επικρατέστερο) η Διάσκεψη των Προέδρων αναμένεται να αποφασίσει αύριο να υπάρξει συνεδρίαση και το Σάββατο, όπου και αργά το απόγευμα προς βράδυ να γίνει και η ονομαστική ψηφοφορία, που είναι βέβαιο ότι θα προκαλέσει κάποιο από τα κόμματα της Αντιπολιτεύσεως.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 12,Οκτώβριος, 2015, 2:45 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr