Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για συγχωνεύσεις στο δημόσιο τομέα

Με ψήφους του κυβερνώντος κόμματος και της αξιωματικής αντιπολίτευσης, υπερψηφίστηκε επί της αρχής το νομοσχέδιο για την «Κατάργηση και συγχώνευση υπηρεσιών, οργανισμών και φορέων του δημόσιου τομέα», που προβλέπει συγκεκριμένα, την κατάργηση ή τη συγχώνευση 79 συνολικά υπηρεσιών.

«Εμείς τραβάμε μία κόκκινη γραμμή με το παρελθόν, προκρίνουμε το ξεθεμελίωμα του πελατειακού κράτους αδιαφάνειας και το πράττουμε χωρίς κομματικό πρόσημο. Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος για τον οποίο δεν υπάρχει λόγος απολύσεων στον δημόσιο τομέα. Και το λέω γιατί πρέπει να σταματήσει αυτή η παραφιλολογία και η παραποίηση. Δεν κινδυνεύει με απόλυση καμία νόμιμη πρόσληψη», επεσήμανε ο Υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης.

Σημείο έντονης αντιπαράθεσης αποτέλεσε παράλληλα, η διάταξη με την οποία καταργείται η ΑΓΡΟΓΗ Α.Ε. και σύμφωνα με τη οποία, απολύονται περί τους 266 υπαλλήλους που προσελήφθησαν την 1η Σεπτεμβρίου 2009 με ταχύτατες διαδικασίες, επιλήψιμες, αδιαφανείς και με κομματικά κριτήρια, κατά την πλειοψηφία.

«Δεν απολύονται στο πλαίσιο δήθεν μία πολιτικής δίωξης, αλλά στο πλαίσιο αποκατάστασης αρχών και δικαίου», σημείωσε ο κ. Ραγκούσης, αναφερόμενος στη σχετική διάταξη.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 24,Νοεμβρίου, 2010, 10:38 πμ. στις Κατηγορίες ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση
Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr