ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΕΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΣΕΙΡΑ ΤΗΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Σαράντα με πενήντα τμήματα ΤΕΙ σε ολόκληρη τη χώρα αναμένεται ότι θα κλείσουν, θα συγχωνευτούν ή θα αλλάξουν επιστημονικό αντικείμενο πριν ολοκληρωθούν οι αλλαγές στο εξεταστικό σύστημα της χώρας το 2013-2014.

«Και πανεπιστήμια και ΤΕΙ θα κλείσουν ή θα συγχωνευθούν» έχει δηλώσει η υπουργός Παιδείας κυρία Αννα Διαμαντοπούλου σε συνέντευξη της στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA, στην οποία και ξεκαθάρισε ότι δεν τίθεται θέμα επαναφοράς της βάσης του δέκα. «Τοπική κοινωνία με λίγους φοιτητές δεν συντηρείται. Προχωράμε σε πολύ μεγάλες αλλαγές στην εκπαίδευση. Νέο μοντέλο διοίκησης με δυνάμεις της κοινωνίας και της επιστήμης, νέο πρόγραμμα σπουδών για να μην είναι τα ΑΕΙ εξεταστικά κέντρα, αλλαγές για την αυτοτέλεια των ΑΕΙ, αλλαγές για τη διεθνοποίηση τους και αλλαγές για την αξιολόγηση που που θα είναι προϋπόθεση για την χρηματοδότηση τους. Όλα οδηγούν σε “Καλλικράτη” στην παιδεία» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Μεγάλο κινδυνο έχουμε και στα δικά μας τοπικά τμήματα.

Αρκετοί από την διοίκηση στην Κοζάνη εκτιμούν πως η Καστοριά χάνει τα τμήματα.

Εδώ στην Καστοριά κανείς δεν συζητά επίσημα το όλο θέμα.

Ως συνήθως όταν χαθούν τα τμήματα τότε θα ξεκινήσουν δήθεν οι φωνές διαμαρτυρίας.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 25,Νοέμβριος, 2010, 8:42 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Δ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr